Thursday, 14 November 2024

ဒန့်ဒလွန်သီးသနပ်( Drumstick Pickle )

 





မာမာ ဒီနေ့တော့ ဒန့်ဒလွန်သီးလေးတွေ ဝယ်လာပြီး သနပ်လေး လုပ်ဖြစ်ပါတယ် မာမာက အသားငါးထက် အသီးအရွက်ကို ပိုပြီးကြိုက်တဲ့အတွက်  ဟင်းသီးဟင်းရွက် အသီးအနှံကို အမျိုးမျိုး လုပ်စားလေ့ ရှိပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ပြုလုပ်ထားပြီး စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့ ဒန့်ဒလွန်သီးသနပ် ပြုလုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ဒန့်ဒလွန်သီး - သုံးတောင့်
  2. ခရမ်းချဉ်သီး အလုံးကြီးကြီး - နှစ်လုံး
  3. ငရုတ်သီး အရောင်တင်မှုန့်  - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
  4. ပဲနံ့သာစေ့ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  5. မုန်ညင်းစေ့ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  6. မန်ကျည်းသီးမှည့် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းစာ
  7. ပျဉ်းတော်သိမ်းရွက် - တစ်ခက်
  8. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ဆယ်မွှာ
  9. ငရုတ်သီးစိမ်း - ဆယ်တောင့်
  10. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ဇွန်းတဝက်
  11. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  12. ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ

ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ

  • ဒန့်ဒလွန်သီးကို အပေါ်ယံ အခွံကို ဓါးနှင့်ခြစ်ပြီး အကြောများကို သင်ပေးထားပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အနေတော် ပိုင်းဖြတ်ကာ ရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
  • ခရမ်းချဉ်သီးကို ရေဆေးပြီး ခပ်သေးသေး အစိတ်လေး လှီးပေးကာ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ရေခမ်းရုံလေး ပြုပ်ထားပါ
  • မန်ကျည်းမှည့်ကို ရေဆေးပြီး ရေနွေးနှင့် စိမ်ထားပါ
  • ပဲနံသာစေ့နှင့် မုန်ညင်းစေ့ကိုလှော်ပြီး ကြိတ်ထားပါ
  • ပျဉ်းတော်သိမ်းရွက်ကို ရေဆေးပြီး ရေစစ်ကာ အရွက်ခြွေထားပါ
  • ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး အညှာခြွေကာ ရေစစ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွါပြီး ရေဆေးကာ ရေစစ်ထားပါ
  • အားလုံးအသင့် ဖြစ်ပါက အိုးထဲတွင် ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးအနည်းငယ်လျှော့ပြီး  အခွံသင်ပြီးသား ဒန့်ဒလွန်သီးများကို ထည့်ပြီးကြော်ပေးပါ
  • အနည်းငယ် ညိုရောင်သမ်းလာပါက ဆယ်ယူပြီး ဆီစစ်ထားပါ
  • ဆီအိုးထဲမှ ဆီတော်တော်များများကို ခပ်ယူပြီး အအေးခံထားပါ
  • ပြီးလျှင်အိုးထဲတွင် ဆီအနည်းငယ်ချန်ပြီး အရောင်တင်မှုန့် ပျဉ်းတော်သိမ်းရွက်နှင့် ပဲနံသာစေ့ မုန်ညင်းစေ့အမှုန့်တို့ကို ထည့်ပေးပြီး ဆီသပ်ပေးပါ
  • ဆီသပ်နံ့ မွေးလာပါက ပြုပ်ထားသော သောခရမ်းချဉ်သီးကို ထည့်ပြီးအနှစ်ကျကာ ကြေလာအောင်ချေပေးပါ
  • ခရမ်းချဉ်သီးများ ကျေလာပါက ကြော်ထားသော ဒန့်ဒလွန်သီးကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အရသာမှုန့်နှင့် ဆားထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပေးကာ ဒန့်ဒလွန်သီးများ ကျက်အောင် ချက်ပေးပါ
  • ဒန့်ဒလွန်သီးများ နူးလာတော့မှ မန်ကျည်းသီးမှည့် အနှစ်ကို ထည့်ပေးပါ
  • ပြီးတော့မှ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးစိမ်းကို ထည့်မွှေပေးကာ အရသာ မြည်းပေးပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • ဆီပြန်လာပါက မီးပိတ်ပေးပြီး မီးဖိုပေါ်မှ ဖယ်ပေးကာ အအေးခံထားပါ
  • လုံးဝအေးသွားလျှင် သန့်ရှင်းခြောက်သွေ့သော ပုလင်းထဲမှာ ထည့်ပေးထားပါ
  • ဒန့်ဒလွန်သီး ကြော်ထားသည့်ဆီကို အပေါ်မှ လောင်းထည့်ပေးပြီး အဖုံးလုံအောင် ပိတ်ပေးကာ ရေခဲသေတ္တာထဲတွင် သိမ်းဆည်းထားပါ
  • မိမိ စားသုံးလိုပါက ဇွန်းသန့်သန့်ဖြင့် ခပ်ယူကာ စားသုံးပါက သုံးလခန့် သိမ်းဆည်းထားနိုင်ပါတယ်
  • ထမင်းဖြူနှင့်ဖြစ်စေ ပလာတာ တိုရှည် ပူရီတို့နှင့် တွဲဖက်ကာ စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment