Tuesday, 5 November 2024

ပိန်းဥပေါင်း

 



မာမာ ဒီနေ့တော့ ပိန်းဥသေးသေးလေးတွေ ဝယ်လာပြီး ပေါင်းအိုးနဲ့ ပေါင်းကာ အခွံခွါပြီး ပဲဆီမွှေးမွှေးလေးထဲ ဆားထည့်ကာ ပိန်းဥပေါင်းနဲ့ တို့စားဖြစ်ပါတယ်။

ပိန်းဥပေါင်းလေးက နေ့လည်နေ့ခင်း သရည်စာအဖြစ် စားလို့ကောင်းတဲ့အတွက် မိတ်ဆွေတို့လဲ စားချင်စိတ် ပေါ်တဲ့အခါ စားနိူင်အောင် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ပေါင်းထားတဲ့ ပိန်းဉပေါင်းနည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။


ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ပိန်းဥ - မိမိစားနိူင်သလောက်
  2. ဆီ - အနည်းငယ်
  3. ဆား - အနည်းငယ်
  4. ပေါင်းအိုး
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
  • ပိန်းဥများကို ရေဆေးပြီး ပေါင်းအိုးထဲမှာပါတဲ့ ဇကာထဲကို ထည့်ပေးထားပါ
  • ပေါင်းအိုးအောက်ခံအိုးထဲမှာ ရေ အနေတော်ထည့်ပြီး ပေါင်းအိုးမှာပါတဲ့ ခုံလေးကို ထည့်ပေးပါ
  • ထိုပေါင်းခံပေါ်မှာ ပိန်းဥထည့်ထားတဲ့ ဇကာကို တင်ကာ အဖုံးလုံအောင် ပိတ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ steam ခလုတ်ကို နှိပ်ပေးကာ ငါးမိနစ် ခလုတ်ကို ချိန်ပေးပြီး ပေါင်းပေးပါ
  • ပိန်းဥ ပေါင်းထားချိန် ပြည့်တာနဲ့ အိုးထဲမှ လေကုန်အောင် ထုတ်ပေးပြီးမှ အိုးအဖုံးကို ဖွင့်ပေးပါ
  • ပိန်းဥများကို အပြင်ထုတ်ပေးပြီး အခွံခွါပေးပါ
  • ပန်းကန်တခုထဲမှာ ဆီနှင့်ဆားကို ထည့်ပေးပြီး အခွံခွါထားသော ပိန်းဥနှင့် တို့စားနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment