အခုရက္ထဲ သတ္သတ္လြတ္ အသုပ္ေလးေတြ ျပင္ဆင္ျဖစ္ပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္သလို စားလို႔လဲ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ သတ္သတ္လြတ္ ပဲသီးသုပ္ ဟင္းရံေလးေတြ ျပင္ဆင္ျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ ျပင္ဆင္ပံုေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ဆယ္႔ငါးေတာင္႔
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆားအႏု - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ (အသုပ္ထဲထည္႔ရန္)
- ဆားအၾကမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေဂၚဖီ - ႏွစ္ဖတ္ခန္႔
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည္႔ေပးထားပါ
- ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး ပဲသီးထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲသို႔ ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
- ေရေႏြးပူထဲမွာ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ထားျပီး ေရေအးႏွင္႔ေဆးကာ မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ဆားအၾကမ္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည္႔ျပီး ခပ္နာနာေလး နယ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးထားပါ
- ႏွမ္းကို မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ခပ္ပါးပါး လွီးေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးထားပါ
- နံနံပင္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေပးပါ
- သံပုရာရည္ကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ သတ္သတ္လြတ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပဲသီးသုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment