နံနံပင္ေလးေတြ ေစ်းက၀ယ္လာတိုင္း စားတာကနည္းနည္း ပိုေနတာက မ်ားေနေတာ့ တခါတေလ အသိမ္းမတတ္ရင္ ၂ရက္၃ရက္ထက္ ပိုၿပီးမခံဘဲ ႏြမ္းခ်င္ႏြမ္း မႏြမ္းရင္ ေရာ္ၿပီးပုတ္ကုန္တတ္ပါတယ္။
အဲဒီလို မျဖစ္ေအာင္ရယ္ အနည္းဆံုး ၃ပါတ္ေလာက္ထိ အထားခံေအာင္ မာမာသိမ္းတဲ့နည္းေလး ေျပာပါ့မယ္။
ေစ်းက၀ယ္လာတဲ့အတိုင္း နံနံပင္ကို ေရေျခာက္ မိုးေျခာက္ေလး ျဖစ္ေအာင္ ေရခါထားပါ ေရစင္ၿပီ ဆိုတာနဲ႔ ဆီမေပဘဲ သန္႔ေနေသာ ေကာ္ဗူးထဲကိုထည့္ကာ အဖံုးဖံုးထားပါ ၿပီးတာနဲ႔ ေရခဲေသတၲာ မခဲတဲ့ အကန္႔ထဲမွာ ထားေပးပါ။
လိုအပ္လို႔ ယူသံုးရင္လဲ ဆီမေပေသာလက္နဲ႔ လိုသေလာက္ယူကာ ေရခဲေသတၲာထဲမွာ အရင္ပံုစံအတိုင္း ျပန္ထားေပးပါ။
အထူးသတိျပဳရမွာကေတာ့ မိမိသိမ္းမဲ့ နံနံပင္က ေရေတြအရမ္း မစိုေစဘဲ သန္႔ေနေသာ နံနံပင္ ျဖစ္ဖို႔ေတာ့ လိုပါတယ္။
No comments:
Post a Comment