တစ္ခါတစ္ရံေတာ့ ခ်င္းသုပ္ေလးဘာေလး အရမ္းစားခ်င္ပါတယ္ အဲဒီလိုအခ်ိန္ေတြမွာ ခ်င္းခ်ဥ္ကလဲ အလြယ္တစ္ကူ မရႏိုင္တဲ့ ေနရာ ေဒသမွာ ောေရာက္ေနရင္ ကိုယ့္ဘာသာကို ခ်င္းခ်ဥ္ကို တည္ရေတာ့တာပါဘဲ။
မာမာကေတာ့ မာမာ့အေမ အခ်ဥ္တည္တဲ့ နည္းေလးနဲ႕ တည္ပါတယ္ အရမ္းအရမ္းကို လြယ္ပါတယ္ အခ်ဥ္တည္တဲ့ အခ်ိန္မွာ တစ္ခ်က္ေလးဘဲ သတိထားရမွာက ဖန္ပုလင္းနဲ႕တည္တာအေကာင္းဆံုးပါ။
ေႂကြပန္းကန္နဲ႕တည္တဲ့အခါမွာ ေႂကြအေကာင္းစား အရည္အေသြး ျပည့္မွီတဲ့ေ ေၾကြဆိုရင္ ျပသနာမ႐ွိေပမဲ့ အရည္အေသြး မျပည့္မွီတဲ့ ေႂကြဆိုရင္ တည္မိတဲ့ အခ်ဥ္ေၾကာင့္ အဆိပ္အေတာက္ကို ျဖစ္ေစပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားေသာ ခ်င္း - 100 g
- သံုပုရာသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ခ်င္းကို ခပ္ေသးေသး အေျမွာင္းေလးေတြ ရေအာင္လွီးေပးပါ
- သံပုရာသီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ခ်င္းထဲသို႕အရည္ညွစ္ေပးပါ
- ထိုအထဲသို႕ ဆားေရာထည္႔ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားပါက ဖန္ပုလင္းထဲထည္႔ျပီး တစ္ညသိပ္ ထားေပးပါ
- ေနာက္တစ္ေန႕မွာ ခ်င္းအေရာင္ ေျပာင္းလာပါ ခ်င္းခ်ဥ္ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
- ခ်င္းသုပ္ လက္ဖက္သုပ္တို႕ သုပ္စားႏိုင္ရန္ အဆင္သင္႔ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment