Sunday, 18 December 2016

ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္






ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဘ႐ိုကိုလီ - အေနေတာ္တပြင့္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ပူစီနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ တလံုး
  • ႏွမ္းေလွာ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးကာ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  2. မံုလာဥနီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးကာ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  3. ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေစ့ထုတ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါ
  5. ပူစီနမ္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  6. ေျမပဲေလွာ္ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  7. ႏွမ္းကို က်က္ေအာင္ေလွာ္ထားပါ
  8. ေဘ႐ိုကိုလီကို အေနေတာ္ အခက္ေလးမ်ား ရေအာင္လွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  9. ဘ႐ိုကိုလီျပဳပ္ရန္ ေရ အေနေတာ္ထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  10. ေရဆူလာတာနဲ႕ ဘ႐ိုကိုလီမ်ားကို ၃မိနစ္ေလာက္ ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
  11. ၃မိနစ္ျပည့္တာနဲ႕ ေရေႏြးသြန္ျပီး ျပဳပ္ထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီမ်ားကို ေရေအးႏွင့္ေဆးျပီး ေရေအးႏွင့္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ စိမ္ကာစိမ္ကာ အေအးခံလိုက္ပါ
  12. ဘ႐ိုကိုလီမ်ား ေအးလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ မံုလာဥနီ ပူစီနမ္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဳိမွဳန္႕ ႏွမ္းေလွာ္ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္ တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အရသာျမည္းျပီး အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment