Friday, 26 February 2016

ပဲျပဳပ္ ခ်ဳိခ်ဳိအိအိေလး ( ဒုတိယနည္း )





ပဲျပဳပ္ကအပင္ေဖာက္ျပီးျပဳပ္မွ ခ်ဳိတာမို႕ မာမာေတာ့ အပင္ေဖာက္ရက္ ၃ရက္ေလာက္ေနမွ ပဲကိုျပဳပ္ေလ့ ႐ွိပါတယ္ ဒီတခါေတာ့ ပဲကိုအပင္ မေဖာက္ေတာ့ဘဲ တညသိပ္ ေရစိမ္ျပီး ထန္းလ်ွက္အျပင္ ဆီ ပဲငံျပာရည္တို႕ထည့္ျပီး ျပဳပ္နည္းေလး ထပ္ေျပာင္းထားပါတယ္ ျပဳပ္ရတာ အရင္ပဲျပဳပ္သလိုလြယ္ျပီး  ပဲသားအိအိေလးလဲရပါတယ္ ပဲျပဳပ္တဲ့အခါ အိုးကိုခနခန ဖြင့္မၾကည့္ရသလို ေမႊေပးစရာလဲ မလိုပါဘူး ခနခန အိုးအဖုန္းဖြင့္ျပီး ၾကည့္တဲ့အခါ ေမႊေပးအခါေတြမွာ ပဲကအခြံေတြကြ်တ္ထြက္ကုန္ျပီး မလွေတာ့ဘဲ ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲ - 375g
  • ထန္းလ်ွက္ ကြမ္းသီးဆံသာသာ - ၂ခဲႏွင့္တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ပဲငံျပာရည္အျပစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ျပင္ဆင္ပံု

  • ပဲမ်ားကို ၁၀နာရီေလာက္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး ေရ၀ေအာင္စိမ္ထားေပးပါ 
  • ေရ၀ျပီး ပဲမ်ားပြလာျပီဆိုတာနဲ႕ ျပဳပ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ေအာက္ေျခထူေသာ အိုးထဲသို႕ပဲကိုေျပာင္းျပီး ထဲ့ေပးပါ
  • ေရကိုပဲအထက္ လက္တစ္ဆစ္ျမဳပ္ေအာင္ ထဲ့ေပးပါ
  • ထန္းလ်ွက္ခဲ ကြမ္းသီးဆံ အလံုးသာသာေလာက္ ၂ခဲႏွင့္တ၀က္ထဲ့ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆိုတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္အျပစ္ ဆား ႏွင့္ဆီကိုထည့္ျပီး ဆက္ျပဳပ္ပါ
  • ေရခမ္းကာနီးပါက မီးကို နံပါတ္တစ္ေလာက္ထိ ေလွ်ာ့ခ်ျပီး ပဲကို မီးေအးေအးနဲ႕ႏွပ္ေပးပါ
  • ေရခမ္းျပီး ပဲမ်ားနပ္ေလာက္ခ်ိန္မွာ အထက္ေအာက္ အိုးကိုခေလာက္ျပီး ပဲကိုလွန္ေပးကာ မီးပိတ္ျပီး မီးဖိုေပၚမွာ လက္က်န္အပူ႐ွိန္နဲ႕ႏွပ္ထားေပးပါ။
  • ပဲနပ္သြားျပီဆိုပါက ခ်ဳိျပီးအိေသာ ပဲျပဳပ္အိအိေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. Hi Sis,
    Which type of bean do you use for this? Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dried peas ကို သံုးထားတာေနာ္

      Delete