Saturday, 30 May 2015

ေပါင္မုန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕ကပ္ ပုဇြန္ေၾကာ္



ဒီေန႕ေတာ့ ေပါင္မုန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕ကပ္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ပုဇြန္ၾကားေတြရလာတာနဲ႕ ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ့ အေၾကာ္တမ်ဳိးေပါ့ ထမင္းနဲ႕စားနိုင္သလို ဒီအတိုင္း ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ေလးေတြနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္တာမို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ၾကား အေကာင္ႀကီးႀကီး - ၆ေကာင္
  • ေပါင္မုန္႕ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္း
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးသာသာ
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ပုဇြန္ကို အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ ေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းထုတ္ကာ အျမွီးခ်န္ထားေပးပါ
  • ဗိုက္ဖက္ကို တခ်က္ျခင္း ၅ခုေလာက္မႊန္းကာ အေၾကာ ျဖတ္ထားေပးပါ
  • သန္႕စင္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို အာလူးမွဳန္႕သံပုရာရည္တို႕ႏွင့္ နယ္ကာ ေရျပန္ေဆးေပးပါ
  • ပန္းကန္တခုစီထဲမွာဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ ေပါင္မွဳန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္ဥတလံုးကို ေခါက္ထားပါ
  • ေပါင္မုန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕မွာ အငံပါျပီးသားမို႕ အငံထပ္ထည့္စရာ မလိုပါ
  • အရင္ဆံုး ၾကက္ဥထဲမွာ ပုဇြန္ကို ႏွစ္ျပီး ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ ကပ္ေအာင္လူးေပးပါ
  • ၾကက္ဥႏွင့္ ဂ်ဳံမွဳန္႕လူးထားေသာ ပုဇြန္ကို ေပါင္မုန္႕ေျခာက္မွာ ထပ္ျပီးလူးေပးပါ
  • အားလံုးျပီးျပီဆိုတာနဲ႕ ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုး တလံုးထဲမွာ ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက မီးကို အနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ာ့ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို တေကာင္ျဖင္းထည့္ေၾကာ္ပါ
  • တဖက္က်က္ပါက တဖက္ကိုလွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္တာနဲ႕ ႏွစ္သက္သလို စားႏိုင္ပါျပီ။










ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး မ်ွစ္ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္


ျခံထဲမွာ ခ်ဥ္ေပါင္အျဖဴေလးေတြ မ်ားေနတာနဲ႕ ခူးျပီးေၾကာ္လိုက္တဲ့ ဟင္းတမယ္ေပါ့ေနာ္ မာမာ့သားနဲ႕သမီး အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ဆိုရင္လဲ မမွားပါဘူး ခင္ရာေဆြမ်ဳိး မိန္ရာဟင္းေကာင္းမို႕ တျခားအသားဟင္းမပါလဲ ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေလးပါ ဒါေၾကာင့္မို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္အျဖဴ - ဇကာအလတ္ တလံုးစာ
  • ျပဳပ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ မွ်စ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တလံုးစာ
  • အခြံခြာ အျမွီးျဖဳတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - 100g
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • အေနေတာ္စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  • င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို ၂မိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
  • ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ႏူးလာတာနဲ႕ မ်ွစ္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။





Thursday, 28 May 2015

႐ံုးပေတသီး ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း




ခ်က္ျဖစ္ခဲ့တဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္းဟင္းေလးပါ ျခံထဲဆင္းျပီးခူးကာ အရည္ေသာက္ဟင္းေလး တမယ္ ခ်က္ျဖစ္လိုက္တယ္ေပါ့ေနာ္ ထမင္းဆာရင္ ဟင္းလာတယ္ဆိုတဲ့ စကားေလးအတိုင္းဘဲ မာမာေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းေလး တမယ္ထဲနဲ႕ ထမင္းကိုမိန္ေအာင္ စားနိုင္ခဲ့သူပါ။

ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းက ခ်က္တတ္ရင္ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္ မခ်က္တတ္ရင္ေတာ့ ဖိုးသိုးဖတ္သတ္နဲ႕မို႕ စားလို႕တယ္ျပီး မေကာင္းလွပါဘူး ဒါေၾကာင့္မို႕ မာမာခ်က္တဲ့ နည္းေလးေျပာျပပါရေစ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အ႐ြက္ေႁခြျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ - ဇကာအလတ္ တလံုး
  • ျပဳပ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားေသာ မွ်စ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တလံုး
  • ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး တ၀က္ပိုင္းထားေသာ ႐ံုးပေတသီး - ၇ေတာင့္
  • အခြံခြ်တ္ျပီး သန္႕စင္ထားေသာ ပုဇြန္ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အအမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ိွ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ငါးငပိရည္က်ဳိ - ထမင္းစားဇြန္း၄ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ေရ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုးစာတို႕ကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲထည့္ျပီး ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို သစ္သားေယာင္းမျဖင့္ ေက်ေအာင္ေခ်ျပီး တည္ေပးေပးပါ
  • ပုဇြန္ ဆီ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အ႐သာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန့္ျဖဴတို႕ကို အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားေပးပါ
  • ေၾကသြားေအာင္ ေခ်ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္မ်ား ေက်သြားပါက အရသာနယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကိုထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားပါက ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အလတ္ ၂လံုးခြဲစာထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာျပီဆိုတာနဲ႕ မွ်စ္ျပဳပ္ကိုထည့္ျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • မ်ွစ္ႏူးေလာက္ျပီဆိုတာနဲ႕ ငပိရည္က်ဳိကို ထည့္ျပီး အရသာျမည္းပါ
  • အရသာ အေနေတာ္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ႐ုံုးပေတသီးကိုထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ပြက္ေအာင္ဆက္တည္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္နိုင္ပါျပီ။







သတ္သတ္လြတ္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္


သတ္သတ္လြတ္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးပါ အသားမစားတဲ့ သမီးငယ္အတြက္ အသီးအ႐ြက္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္ ႏွမ္းဆီေမႊးေမႊး သၾကားနံ႕သင္းသင္းေလးမို႕ သမီးအရမ္းႀကိဳက္တဲ့ အေၾကာ္ေလးပါ သတ္သတ္လြတ္ေလး စားမယ္ဆိုရင္ ေၾကာ္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေပ်ာ့သြားေအာင္ ျပဳပ္ျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားေသာ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ - ၃ေခြ
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ၅ဖူး
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ၁၅ခုနီးပါး
  • ထက္၀က္ပိုင္းထားေသာ ေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
  • ေလးေထာင့္အဖတ္ေလးမ်ား လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • တလက္မခန္႕အ႐ွည္လွီးထားေသာ ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္
  • ပန္းပြင့္ပံုေဖာ္ျပီး လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - ၁၅ခုခန္႕
  • ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - အေနေတာ္
  • ဆီ - ထင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးမွ လိုအပ္သလို လွီးျဖတ္ကာ ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီးမွ လိုအပ္သလို လွီးေပး ထုေပးပါ
  • ေရေႏြး 8cups ေလာက္ကို ဆူေအာင္နည္ေပးျပီးမွ ေခါက္ဆြဲေခြကို ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
  • အေနေတာ္ အေနအထားရပါက ဇကာထဲ သြန္ခ်ကာ ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ား ေအးလာတဲ့ထိ ေရေဆးေပးပါ
  • ေရေဆးျပီးတာနဲ႕ ေရစင္ေအာင္ စစ္ထားေပးပါ
  • ေရစစ္တာနဲ႕ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ကာ ဆား ပဲငံျပာရည္တို႕နဲ႕နယ္ေပးပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ သၾကားကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • သၾကားေပ်ာ္လာျပီး အညိဳေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ပန္းေဂၚဖီ ေဘဘီေျပာင္းဖူး ပဲသီး ေဂၚဖီ မံုလာဥနီတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အသီးအရြက္မ်ား အရမ္းႏူးမသြားေစရန္ ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ားႏွင့္ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊပဲသီးႏွင့္ ႏွမ္းဆီထဲ့ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ သတ္သတ္လြတ္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး ရပါျပီ
  • အေပါ့အငံကို လိုသလိုျမည္းျပီး ျပင္ေပးပါ။







Wednesday, 27 May 2015

ၾကက္သား ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္


ဟင္းေတြခ်က္ျဖစ္ေပမဲ့ သမီးအဆိုင္းမင့္ တင္ရမဲ့ရက္ေတြဆို မာမာတေယာက္ ဘေလာ့ဆီ မေရာက္နိုင္ေတာ့ပါဘူး သူ႕စာေတြကို မကူနိုင္ေပမဲ့ သူလိုခ်င္တာေလးေတြ လုပ္ေပးနိုင္ေအာင္ နားစြင့္ရင္း ကူေပးေနရလို႕ပါ။

ဒီဟင္းေလးကေတာ့ ၾကက္သား သီးစံုခ်ဳိခ်ဥ္ေလးပါ ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္မို႕ ထမင္းကိုေတာ့ မိန္ေစပါတယ္ ေျခာက္ကပ္ကပ္ မနက္စာထဲက ခြဲထြက္မိတဲ့ ဟင္းပြဲေလးပါ ေၾကာ္ရတာ လြယ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 150g
  • အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ေလးစိပ္စိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ၾကယ္သီးမွဳိ - ၄ခု
  • ပန္းပြင့္ပံုေဖာ္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - လွီးျပီးသား ၁၅ခု
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ၁၀ခက္
  • တလက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္လိုက္ပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕မံုလာဥနီ မွဳိ ဘ႐ိုကိုလီတို႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆား သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တမိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ပူပူလူလူေလး စားနိုင္ပါျပီ။



ပုဇြန္ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး


ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္အခြံခြာျပီးသားေလးေတြကို တန္ပူရာမွဳန္႕နဲ႕ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ ပုဇြန္က ခ်က္စားရင္လဲ အရည္ၾကည္ ပုဇြန္ေလးေတြမို႕ စားလို႕သိပ္မေကာင္းတာနဲ႕အခုလို ေၾကာ္စားလိုက္တာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အခြံခြ်တ္ျပီး သန္႕စင္ထားေသာ ပုဇြန္ - 100g
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၃ဇြန္း
  • ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • အခ်ဥ္ - ႏွစ္သက္သေလာက္



ျပင္ဆင္ပံု
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ေရေဖ်ာ္ထားေသာ တန္ပူရာမွဳန္႕ထဲကို ပုဇြန္ေရာနယ္ေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ပုဇြန္ႏွင့္တန္ပူရာ အႏွစ္ကို တေကာင္ျခင္းဆီ ဇြန္းႏွင့္ခပ္ျပီး ဆီအိုးထဲ ထည့္ေပးပါ
  • တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ေနာင္တဖက္ကိုလွန္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ေလးႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

Friday, 15 May 2015

႐ွမ္းနံနံ ဗယာေၾကာ္



အစားအေသာက္ တခုကို ဘယ္ပစၥည္း ဘယ္ေလာက္ထည့္ပါဆိုျပီး ပံုမွန္ ဟင္းခ်က္နည္းေတြထက္ တခါတေလ ကိုယ့္စိတ္ကူးနဲ႕ကိုယ္ အဆင္ေျပေအာင္ ခ်က္လိုက္တဲ့ ဟင္းေတြက ပိုျပီးအရသာ႐ွိ ပိုျပီးေကာင္းတတ္ပါတယ္။

ဒီေန႕လဲ သတ္သတ္လြတ္စားတဲ့ သမီးအတြက္ ဗယာေၾကာ္ ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ဆင္ရင္း သမ႐ိုးက် ေၾကာ္ေနက်ထဲက နည္းနည္းခြဲထြက္ျပီး ေၾကာ္လိုက္တာ စားမေလာက္ ဗယာေၾကာ္ေလးျဖစ္သြားလို႕ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ ပီတိေတြ ျဖစ္မိသြားပါတယ္။

အရင္ထည့္ေနက် ပူစီနံအစား ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္အစားထိုးျပီး ထည့္ကာ ပဲစိမ္းမွဳန္႕ မထည့္ဘဲ ဆန္စိမ္းမွဳန္႕ ေရာျပီး ေၾကာ္လိုက္တာ ပိုျပီးေမႊး ပိုျပီးမြတဲ့ ဗယာေၾကာ္ေလး ျဖစ္သြားခဲ့ပါတယ္ ပဲျခမ္း ၅၀၀ ဂရမ္ကို တညသိပ္ေရစိမ္ျပီး အနည္းငယ္ဖယ္ကာ ေၾကာ္ထားတာပါ။

ပဲျခမ္း ၅၀၀ဂရမ္ကို ေရစိမ္ျပီးရင္ ပ်ွမ္းမွ် မုန္႕လုပ္ရင္တိုင္းတဲ့ခြက္ ၆ခြက္ရပါတယ္ မာမာကေတာ့ တခြက္စာကိုဖယ္ျပီး ပဲေၾကာ္ ေၾကာ္လိုက္ကာ  ၅ခြက္စာကိုေတာ့ ဗယာေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • တည သို႕မဟုတ္ ၆နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားေသာ ပဲျခမ္း - ၅၀၀ဂရမ္ (ေရစိမ္ျပီးသား ပဲျခမ္းကို 1cup ကို ဖယ္ထားပါ )
  • ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ -  ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းအတိ
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၅ဇြန္း
  • ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၈မႊာ
  • ဆီ ထမင္းေပါင္းအိုး - ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
ေရစိမ္ထားေသာ ပဲျခမ္း

႐ွမ္းနံနံႏွင့္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္

ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ေၾကာ္ရန္

ဗယာေၾကာ္ ေၾကာ္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေရစိမ္ထားေသာပဲကို ေရ ၃ထပ္ေလာက္ စင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ပဲမ်ား ေရစစ္သြားပါက ဘလင္ဒါထဲထည့္ကာ မိနစ္၀က္တခါႀကိတ္ျပီး ေဘးမွာကပ္ေနေသာ ပဲမ်ား အထဲကိုတြန္းခ်ျပီး ၄ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
  • ပဲျခမ္းကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း အေနရျပိဆိုရင္ ဇလံုတခုထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ ထည့္ကာ အားလံုး သမေအာင္နယ္ေပးပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆိုရင္ ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပပါ
  • ဆီပူမပူကို ပဲဆုတ္ ခပ္ေသးေသးေလးထည့္ၾကည့္ပါ
  • ခ်က္ျခင္းဘဲ ပူျပီးပဲဆုပ္ေလး ဆီေပၚတက္လာျပီဆိုရင္ မီးကိုနည္းနည္း ထပ္ေလ်ာ့ကာ ဗယာေၾကာ္ တခုစာယူျပီး ခပ္ဖြဖြဆုပ္ကာ ဆီအိုးထဲထည့္ေပးပါ
  • တခုနဲ႕တခု မကပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တဖက္က်က္လ်ွင္ တဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုးက်က္ပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ
င႐ုတ္သီးေတာင့္ အေျခာက္ေၾကာ္ႏွင့္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ေၾကာ္တို႕ေၾကာ္ျပီး ဗယာေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါတယ္။

ေရစိမ္ထားေသာ ပဲမ်ားကို ဗလင္ဒါထဲ ထည့္ႀကိတ္ထားေသာပဲႏွင့္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

အားလံုးကိုေရာနယ္ျပီး ဗယာေၾကာ္ တခုစာယူျပီး ဆီထဲထည့္ေၾကာ္ေပးပါ

Thursday, 14 May 2015

ကိုရီးယား ဘာဘီက်ဴးအႏွစ္ ပုဇြန္ကင္



အသားဟင္းခ်က္တယ္လို႕ ေျပာလိုက္ရင္ မသိမသာေလး မ်က္ႏွာပ်က္သြားတတ္တဲ့ သမီးအတြက္ စားတတ္တဲ့ အသီးအႏွံ ႐ွားပါးလြန္းတဲ့ ႏိူင္ငံမွာ မနက္အိပ္ယာက နိုးတာနဲ႕ သူ႕အတြက္ ဘာေလးခ်က္ေပးရင္ ေကာင္းမလဲ အသားေလးေတာ့ စားပါဟဲ့ဆိုျပီး ေခ်ာ့ေမာ့ေကြ်းရတာလဲ အလုပ္တခုလိုပါဘဲ။

ဒီေန႕ေတာ့ သူစားပါေစေတာ့ရယ္ဆိုျပီး ပုဇြန္ဟင္းေလး ခ်က္လိုက္ပါတယ္ ပုဇြန္ဆိုရင္ သူတခါတရံ စားတတ္တာမို႕ ကိုရီးယားဘာဘီက်ဴး ဟင္းအႏွစ္ေဆာ့နဲ႕နယ္ဖတ္ကာ Grill panနဲ႕ ကင္ခ်က္ေလး ခ်က္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ၾကား - 500g
  • Spicy Bbq အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (ပုဇြန္အရသာနယ္ထဲ ထည့္ရန္ )
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
  • ဆီ - အနည္းငယ္ (ဟင္းခ်က္ရာတြင္ သံုးရန္)
ပုဇြန္ၾကား

အျမွီးခ်န္ျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ အစာလမ္းေၾကာင္း ဖယ္ထားေသာပုဇြန္

Spicy bbq mannade အႏွစ္

ပုဇြန္ကို ဆီ ၾကက္သြန္မိတ္ Spicy bbq အႏွစ္တို႕နဲ႕ နယ္ေပးထားပါ

အရသာနယ္ျပီး အနည္းဆံုး မိနစ္၂၀ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္မ်ားကို အျမွီးခ်န္ထားျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ အခြံခြာ ေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းထုတ္ကာ သန္႕စင္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးမ်ား လွီးထားေပးပါ
  • ပန္းကန္တခုထဲထည့္ျပီး ဆီ ၾကက္သြန္မိတ္ Spicy bbq ဟင္းအႏွစ္တို႕ထည့္ျပီး အားလံုးကိနယ္ေပးကာ အနည္းဆံုး မိနစ္၂၀ ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • Grill Panကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္ထဲ့ကာ ႏွပ္ထားေသာပုဇြန္မ်ားကို ထည့္ျပီးခ်က္ေပးပါ
  • ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးမို႕ ဟိုဘက္ဒီဘက္ လွန္ေပးကာ ၃မိနစ္ေလာက္ ခ်က္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ။
Grill pan ႏွင့္၃မိနစ္ေလာက္ ကင္ခ်က္ေလး ခ်က္ေပးပါ

Monday, 11 May 2015

ပုဇြန္ကင္ ေမႊးေမႊးေလး


ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြကို အရသာမွဳန္႕ ဆား ၾကက္သြန္ျဖဴအရည္ Lemon Pepper, Parsley Flakesတို႕ႏွင့္ အရသာနယ္ျပီး Grill pan နဲ႕ ကင္ကာ ဟင္းတမယ္ လုပ္ထားပါတယ္ သိပ္ျပီး႐ိုး႐ွင္းလြန္းေပမဲ့ ေရခ်ဳိပုဇြန္ေတြက ကင္ျပီးစားရတာ အရသာေကာင္းပါတယ္ ေရငံပုဇြန္ေတြက အရသာနည္းျပီး အနံ႕ထြက္တတ္ပါတယ္ အခုလို အရသာေတြနဲ႕ နယ္ျပီးႏွပ္ထားမွ ေရငံပုဇြန္အနံ႕ ေပ်ာက္ျပီး အရသာေကာင္းပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • Banana Prawns. - 300g
  • Lemon Pepper - လက္ဖက္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • Parsley Flakes - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အခြံခြာျပီး ေထာင္းကာ အရည္ညွစ္ယူထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး - ၅မႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို အရသာနည္ျပီးႏွပ္ထားပါ
  • Grill Panကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ပုဇြန္ကို တေကာင္ျခင္းထည့္ျပီး အိုးဆန္႕သေလာက္ထည့္ကာ ကင္ေပးပါ
  • ေအာက္ဖက္ပိုင္းမွ ေမႊးျပီး ပုဇြန္အေရာင္ေျပာင္းလာပါက တဖက္ကိုလွန္ျပီး ကင္ေပးပါ
  • ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးမို႕ အၾကာႀကီး ကင္စရာမလိုဘဲ ၃မိနစ္ေလာက္ ပ်မ္းမွ်ကင္ေပးရင္ရပါျပီ
  • ပုဇြန္ကင္ပူပူေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

ပုဇြန္ကိုေရေဆးျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴအရည္ Lemon Pepper ,Parsley Flakes တို႕ႏွင့္
အရသာနည္ျပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ

Grill pan ထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ကင္ေပးထားပါတယ္