ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားေပါင္းေလး ေပါင္းျဖစ္ပါတယ္ အသားအတိုင္း ခ်က္ရတာ ညီးေငြ႕လာေတာ့ တမ်ဳိးေျပာင္းျပီး ေပါင္းျဖစ္သြားပါတယ္။
တ႐ုတ္စားေသာက္ဆိုင္က ဝယ္စားတဲ႔ ၀က္သားေပါင္း အရသာအတိုင္း ရတာမို႕ စားရတာ အင္မတန္ ေကာင္းလွပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မွွ် ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္ - 500 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၆မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္ဥ - ၂လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ေပါင္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အ႐ိုးမ်ားဖယ္၍ ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးထားပါ
- ၾကက္ဥကို ပန္းကန္တလံုးထဲမွာ ေဖာက္ထည့္ျပီး ခေလာက္ေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေ႐စင္ေအာင္ေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းကို မွဳန္႕ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ၾကက္သား ခ်င္း ဆား အရသာမွဳန္႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင္႔ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ တို႕ထည့္ျပီး အ႐သာ၀င္ေအာင္ ေရာျပီးနယ္ေပးပါ
- အားလံုးနယ္ျပီးပါက ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥမ်ား ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္လံုး တခုထဲ ေျပာင္းျပီးထည့္ကာ ေရခဲေသတၲာထဲမွာ အနည္းဆံုး ၂နာရာရီခန္႕ ထည့္ထားေပးပါ။
ေပါင္းနည္း
- ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သား အရာသာနယ္မ်ားကို ေပါင္းမည့္ ပန္းကန္ထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးကို ေရ တ၀က္သာသား ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာပါက ေပါင္းဇကာထဲကို ၾကက္သားပန္းကန္ေလးမ်ား ထည့္ျပီး ေပါင္းခံေရေႏြးအိုးေပၚတင္ေပးပါ
- ေပါင္းဇကာကို အဖံုးအုပ္ျပီး ၄၅မိနစ္ခန္႕ ေပါင္းေပးပါ
- ေပါင္းခ်ိန္ ၄၅မိနစ္ ျပည့္ပါက ၾကက္သားေပါင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးရန္အတြက္ ျပင္ဆင္ေပးလို႔ ရပါျပီ။
ၾကက္သားေပါင္းနည္းေလးလဲ ေသခ်ာမွတ္သြားပါတယ္ .... ဆီမပါလုိ႔ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တယ္ ....
ReplyDeleteမႏၱေလးပဲေၾကာ္ နဲ႔ စားေတာ္ပဲျပဳတ္လဲ အစ္မ ေက်းဇူးနဲ႔ ေကာင္းေကာင္း လုပ္တတ္သြားလို႔ အဆင္ေျပေနတယ္ ..
အခုလို ၾကားရလို႕ ၀မ္းသာပါတယ္ ညီမေလးေရ
ReplyDelete