Friday 3 July 2015

မႏၲေလးပဲေၾကာ္ မြမြအိအိေလး



ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ ပဲ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ

ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲထည့္ျပီး ေရာနယ္ပါ

ေၾကာ္ျပီး သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ရပါျပီ

ဒီေန႕ေတာ႔ မႏၲေလးပဲေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ အရင္ေၾကာ္နည္းကို ပံုစံတစ္မ်ဳိးေျပာင္းျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္။

 ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ထဲ ဆန္မွဳန္႕မေရာဘဲ ပဲကိုပိုျပီး ထည့္လိုက္တဲ႔အတြက္ ေကာက္ညွင္းသား အိအိေမႊးေမႊးေလး ျဖစ္သြားတဲ႔အတြက္ ပိုျပီးေတာ႔လဲ စားလို႕ေကာင္းသြားတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
  2. ျပဳပ္ျပီးသား Red  Kidney  Beans - 240 g တစ္ဗူး
  3. ခ်င္း - တစ္လက္မခန္႔
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  5. ဆီ -  လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  6. မန္က်ည္းသီးမွည္႔ အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  10. နံနံပင္ - အပင္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ပင္
  11. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  12. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ
  13. ေရခပ္ေႏြးေႏြး - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ထားပါ
  • ျပဳပ္ျပီးသား ပဲမ်ားကို အရည္မ်ား ဖယ္ထားပါ
  • အရည္ဖယ္ထားေသာပဲကို ဇလံုတစ္ခုထဲမွာထည့္ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေခ်ထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲမွာ ေခ်ထားေသာပဲ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႕ကို ထည့္ေပးပါ
  • ပဲဗူးထဲမွ ဖယ္ထားေသာ ပဲျပဳပ္အရည္ကိုလဲ ေကာက္ညွင္းထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲသို႕ နည္းနည္းခ်င္း ထည့္ေပးကာ သမသြားေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ အေပ်ာ့အမာေပၚ မူတည္ျပီး ပဲျပဳပ္အရည္ကို လိုတိုးပိုေလ်ွာ့ လုပ္ျပီး ထည့္နယ္ပါ
  • မုန္းသား ေပ်ာ့ျပီး ေစးလာပါက ႏွစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • မုန္႔သားႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည္႔ေတာ႔မွ ေၾကာ္ေပးပါက ေၾကာ္ေနစဥ္ ေကာက္ညွင္းသား ဆီမေပါက္မွာ ျဖစ္ပါတယ္
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ မုန္႕သားကို ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲစာယူျပီး အရင္ဆံုး လက္နဲ႕ဆုတ္ျပီး လံုးေပးပါ 
  • ျပီးမွ လက္၀ါးေပၚတင္ျပီး ထူထူျပားျပားေလးလုပ္ကာ ဆီအိုးထဲထည့္ျပီး  ေၾကာ္ေပးပါ
  • အိုးဆန္႕သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးျပီး တစ္ဖက္က်က္ရင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး မုန္႔သားက်က္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
အခ်ဥ္စပ္နည္း
  • မက်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းကို ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ေဖ်ာ္ပါ
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ  အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းျပီးထည့္ပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း စားနိုင္သေလာက္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထည့္ပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထည့္ပါ
  • သၾကား ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ပါ
  • ေရေႏြးေႏြးေလး လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးသာသာႏွင့္ ေရာျပီးေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ ေကာင္းလွေသာ အခ်ဥ္ေလးရပါျပီ
မႏၲေလး ပဲေၾကာ္ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေကာင္းလွေသာ အခ်ဥ္ေလးႏွင္႔ မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. ဟုိတေန႔က မမာနည္းအတုိင္းေၾကာ္စားျဖစ္တယ္ အရမ္းအဆင္ေျပျပီးစားလုိ႔ေကာင္းတယ္ မတတ္ေသးတဲ႔သူငယ္ခ်င္းေတြေမးေတာ႔ ကုိယ္ကေျပာျပတယ္ေလ ----သူတုိ႔လဲေၾကာ္စားျဖစ္တယ္ ... ေက်းဇူးပါရွင္

    ReplyDelete
  2. အခုလို​ေလးၾကားရလို႔ ေပ်ာ္ပါတယ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ

    ReplyDelete