ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ ပဲ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲထည့္ျပီး ေရာနယ္ပါ
ေၾကာ္ျပီး သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ရပါျပီ
ဒီေန႕ေတာ႔ မႏၲေလးပဲေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ အရင္ေၾကာ္နည္းကို ပံုစံတစ္မ်ဳိးေျပာင္းျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္။
ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ထဲ ဆန္မွဳန္႕မေရာဘဲ ပဲကိုပိုျပီး ထည့္လိုက္တဲ႔အတြက္ ေကာက္ညွင္းသား အိအိေမႊးေမႊးေလး ျဖစ္သြားတဲ႔အတြက္ ပိုျပီးေတာ႔လဲ စားလို႕ေကာင္းသြားတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
- ျပဳပ္ျပီးသား Red Kidney Beans - 240 g တစ္ဗူး
- ခ်င္း - တစ္လက္မခန္႔
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔ အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- နံနံပင္ - အပင္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ပင္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ
- ေရခပ္ေႏြးေႏြး - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ထားပါ
- ျပဳပ္ျပီးသား ပဲမ်ားကို အရည္မ်ား ဖယ္ထားပါ
- အရည္ဖယ္ထားေသာပဲကို ဇလံုတစ္ခုထဲမွာထည့္ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေခ်ထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲမွာ ေခ်ထားေသာပဲ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႕ကို ထည့္ေပးပါ
- ပဲဗူးထဲမွ ဖယ္ထားေသာ ပဲျပဳပ္အရည္ကိုလဲ ေကာက္ညွင္းထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲသို႕ နည္းနည္းခ်င္း ထည့္ေပးကာ သမသြားေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ေကာက္ညွင္းဆန္ အေပ်ာ့အမာေပၚ မူတည္ျပီး ပဲျပဳပ္အရည္ကို လိုတိုးပိုေလ်ွာ့ လုပ္ျပီး ထည့္နယ္ပါ
- မုန္းသား ေပ်ာ့ျပီး ေစးလာပါက ႏွစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- မုန္႔သားႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည္႔ေတာ႔မွ ေၾကာ္ေပးပါက ေၾကာ္ေနစဥ္ ေကာက္ညွင္းသား ဆီမေပါက္မွာ ျဖစ္ပါတယ္
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မုန္႕သားကို ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲစာယူျပီး အရင္ဆံုး လက္နဲ႕ဆုတ္ျပီး လံုးေပးပါ
- ျပီးမွ လက္၀ါးေပၚတင္ျပီး ထူထူျပားျပားေလးလုပ္ကာ ဆီအိုးထဲထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- အိုးဆန္႕သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးျပီး တစ္ဖက္က်က္ရင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး မုန္႔သားက်က္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
အခ်ဥ္စပ္နည္း
- မက်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းကို ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ေဖ်ာ္ပါ
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းျပီးထည့္ပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း စားနိုင္သေလာက္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထည့္ပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထည့္ပါ
- သၾကား ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ပါ
- ေရေႏြးေႏြးေလး လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးသာသာႏွင့္ ေရာျပီးေဖ်ာ္ေပးပါ
- ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ ေကာင္းလွေသာ အခ်ဥ္ေလးရပါျပီ
မႏၲေလး ပဲေၾကာ္ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေကာင္းလွေသာ အခ်ဥ္ေလးႏွင္႔ မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိုင္ပါျပီ။
ဟုိတေန႔က မမာနည္းအတုိင္းေၾကာ္စားျဖစ္တယ္ အရမ္းအဆင္ေျပျပီးစားလုိ႔ေကာင္းတယ္ မတတ္ေသးတဲ႔သူငယ္ခ်င္းေတြေမးေတာ႔ ကုိယ္ကေျပာျပတယ္ေလ ----သူတုိ႔လဲေၾကာ္စားျဖစ္တယ္ ... ေက်းဇူးပါရွင္
ReplyDeleteအခုလိုေလးၾကားရလို႔ ေပ်ာ္ပါတယ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ
ReplyDelete