Wednesday, 3 December 2014

ပုဇြန္ထုတ္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ဆီက်န္ေရက်န္အစပ္ခ်က္


ဒီေန႕ခ်က္ျဖစ္တဲ႕ပုဇြန္အစပ္ဟင္းေလးပါ သားအမိ၃ေယာက္ အႀကိဳက္တူတဲ့ ဟင္းအမယ္ေလးမို႕ မၾကာမၾကာလဲ ခ်က္စားျဖစ္ၾကပါတယ္ ပုဇြန္ထုတ္ကို ေခါင္းပါထဲ့ခ်က္တဲ့အတြက္ ပုဇြန္ဆီေၾကာင့္ အေရာင္လဲလွသလို အေကာင္ႀကီးတဲ့အတြက္ အခ်ဳိလဲ ပိုျပီးေလးပင္ပါတယ္။

႐ႉး႐ႉး႐ွဲ႐ွဲနဲ႕စပ္လွေပမဲ့ အစပ္ႀကိဳက္တဲ့ သူေတြအတြက္ေတာ့ ပ်ားသကာကို စားရသလိုဘဲေပါ့ေနာ္ မာမာ့အေမ႐ွိစဥ္က ခနခနခ်က္တဲ့ဟင္းမို႕ ဒီလိုဟင္းမ်ဳိး ခ်က္တိုင္းအေမ့ကို ပိုျပီးသတိရေစတာေတာ့ အမွန္ပါ။

လိုအပ္တာေလးေျပာပါမယ္

  • ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၀ေကာင္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ ၄၀နီးပါး
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ပါမယ္
  • ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး အခြံမ်ားလြာလိုက္ပါ
  • ပုဇြန္ေခါင္းကို အသာအရခြာျပီး ေခါင္းထဲမွ အစာအိတ္ႏွင့္သြားတို႕ကို ဖယ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ေၾကာကိုခြဲကာ အမဲေၾကာင္း ထုတ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ထုတ္ကို အေနေတာ္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြနီကို အခြံခြာျပီးေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲဆီထဲ့ကာ ဆီကိုအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီႏြမ္းတာနဲ႕ ပုဇြန္ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထဲ့ေမႊပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ေမႊေပးျပီးတာနဲ႕ ေရကိုပုဇြန္ျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူပါကာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနေတာ္ရခ်ိန္မွာ အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးကာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။



လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

ဟင္းခ်က္ရန္ အဆင္သင့္ျပင္ထားေပးပါ

ၾကက္သား ျပဳပ္ေၾကာ္



ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ အိမ္႐ွင္မတို႕တေန႕တာ ဘာခ်က္ရမလဲ စဥ္းစားရတာ တခါတခါေတာ့လဲ ေခါင္းေနာက္မိၾကမွာပါ ကိုယ္ခ်က္တာေလးကို မိသားစုမွ ႀကိဳက္ရဲ႕လား စားခ်င္တာေလးမ်ားေရာ ျဖစ္ရဲ႕လားေပါ့ ဒီေန႕ေတာ့ အဆင္ေျပမဲ့ ဟင္းေလးတမ်ဳိး စီမံျပီး ခ်က္ထားပါတယ္။

ဒီေန႕ေတာ့ စားလို႕လဲေကာင္းေစ ထမင္းလဲမိန္ေစဆိုတဲ့ ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။

ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္လုပ္ရန္ လိုအပ္တာေလးေတြေျပာပါမယ္

  • ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 200g တစ္တံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သုံးပံုတပံု
  • ပါးပါးလွီးထားေသား ခ်င္း - ၈ျပား
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ လုပ္နည္းေလးကိုေျပာပါမယ္
  • ၾကက္ရင္ပံုသားကိုေရေဆးျပီး ဆား နႏြင္း ခ်င္း အရသာမွဳန္႕တို႕နယ္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္တဲ့ အိုးနဲ႕ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ပထမတရည္ခမ္းကာနီးမွာ မီးအပူ႐ွိန္ကိုေလွ်ာ့လိုက္ျပီး ေရခမ္းျပီးၾကက္သားကို အိုးနဲနဲကပ္ေအာင္ထားေပးပါ
  • အိုးေအာက္ေျခ ကပ္လာျပီဆိုေတာ့မွ ဆီႏွင့္ေရ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးေလာက္ထဲ့ျပီး မီးျပန္တင္ေပးပါ
  • ေရခမ္းကာနီး ဆီက်န္ေရက်န္ျဖစ္ေနခ်ိန္မွာ မီးပိတ္ေပးျပီး ႏွစ္သက္သလို လွီးျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။


ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ႏွင့္ ထမင္းပူပူေလးကို ျပဳပ္ေၾကာ္ဆီေလးဆမ္းကာနဲ႕စားသံုးနိုင္ပါျပီ

သီး႐ြက္စံု ခ်ဳိခ်ဥ္ေကာ္ရည္



သီးစံုေကာ္ရည္ ခ်က္တဲ့ေန႕က ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ေန႕ေလးတေန႕ပါ အသားမပါေပမဲ့ အခ်ဳိ အခ်ဥ္ အငံအရသာ ပိုထားျပီး အသီးအႏွံတို႕ရဲ႕ အဟာရ အရသာတို႕က ျပည့္စံုေနတဲ့အတြက္ စားမိန္ဖြယ္ရာ ဟင္းတမယ္ဆိုလဲ မမွားပါဘူး ထမင္းေပါင္း လုပ္စားခ်င္ရင္လဲ ထမင္းပူပူေပၚ ဆမ္းျပီးစားႏိုင္တဲ့ ခ်ဳိခ်ဥ္ဟင္းမို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုးစာ
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုးစာ
  • အဖတ္ေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ  - အေနေတာ္ တလံုး
  • ေသးေသး႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အေသး တလံုးစာ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  • ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၈လံုး
  • တ႐ုတ္နံနံ - အခက္ႀကီးႀကီး ၂ခက္
  • ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕. - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း 
ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ထားရန္
  • အသီးအ႐ြက္မေၾကာ္ခင္ ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ထားေပးပါ
  • ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ သၾကား ဆားတို႕ကို ေရ တ႐ုတ္ဟင္းေရေသာက္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာေလာက္နဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ။
အသီးအ႐ြက္ ေၾကာ္ရန္ျပင္ပါမယ္
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထဲ့ပါ
  • ဆီပူလာပါက ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးလာတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွလြဲျပီး အားလံုးကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲေၾကာ္ေပးပါ အ႐ြက္မ်ားႏြမ္းလွ်င္ စားလို႕မေကာင္းပါ
  • အ႐ြက္မ်ား အရမ္းမႏြမ္းခင္မွာ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကိုေလာင္းထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေကာ္ရည္ပ်စ္လာပါက ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ တ႐ုတ္နံနံထဲ့ေမႊျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးပါ
  • ထမင္းပူပူနဲ႕ တြဲဖက္စားသံုးနိုင္ပါျပီ။