Sunday, 13 April 2014

ခရမ္းသီးႏွပ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလး




မာမာ ဒီေန့႕ေတာ့ ခရမ္းသီးကိုအခ်ဳိေလးႏွပ္ပါတယ္ ငါးပိရည္စပ္စပ္ တို႕စရာေလးနဲ႕ တြဲျပီးစားရင္ အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းတမ်ဳိးမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယိ။



ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခရမ္းႂကြတ္သီး - ၁၅လံုး
  • ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - အနည္းငယ္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို အညွာျဖတ္ျပီး ထက္ျခမ္းခြဲကြာ ေရဆယ္မိနစ္ေလာက္ စိမ္ထားပါ 
  • ခရမ္းသီးကို ေရစစ္ျပီး ႏွပ္မည့္အိုးထဲထည့္ကာ  ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႕ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ခရမ္းသီးနဲ႕နယ္ေပးပါ  
  • ပုဇြန္ကိုႏွစ္သက္သေလာက္ထည့္ပါ ပဲငံျပာရည္ ဆားႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ ဆီတို႕ထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ 
  • အားလံုးျပီးသြားပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ ခရမ္းသီးက နူးလြယ္ေသာေၾကာင့္ ေရအမ်ားႀကီး တခါထည္း ထည့္စရာမလိုပါ
  • ေရနဲနဲခမ္းလာပါက ခရမ္းသီးနဴးမနဴး ၾကည့္ေပးပါ မနဴးေသးပါက ေရထပ္ထည့္ျပီးတည္ေပးပါ ခရမ္းသီးနဴးပါက ဆီက်န္ေရက်န္ေလး ခ်လိုက္ရင္ရပါျပီ။