Saturday, 29 March 2014

ေ႐ႊၾကည္ ဆႏြင္းမကင္း

Add caption


မာမာ တေန႕ကလုပ္ျဖစ္တဲ႕ေ႐ႊၾကည္ဆႏြင္းမကင္းေလးပါ စားလို႕ေကာင္းလို႕မွ်ေ၀လိုက္တာပါ လုပ္ရတာလည္းအရမ္းလြယ္ပါတယ္ မုန္႕သားစပ္တဲ့ အခ်ဳိးအစားကလဲ လြယ္ကူျမန္ဆန္ပါတယ္ oven မလိုဘဲမိုက္ခ႐ိုေ၀့ ႐ွိ႐ံုနဲ႕ အလြယ္တကူရနိူင္တဲ့ မုန္႕ေလးပါ။
မာမာတို႕ေတြ အတူတူ ေ႐ႊၾကည္မုန္႕ေလး လုပ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္
ပါ၀င္ရမွာေလးေတြက

  • ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕(semolina powder).- ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္
  • Cornflour.-  ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
  • အုန္းနိဳ႕.- ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ ႏွစ္ခြက္ခြဲ
  • ေရ. - မင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ ၃ခြက္
  • ၾကက္ဥ -. ႏွစ္လံုး
  • Brown sugar -. ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ သံုးဇြန္းခြဲ
  • ေထာပတ္ -  70g
  • Poppy seeds - အနည္းငယ္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပဳလုပ္ပံု
  • ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕ကို အညိဳေရာင္သန္းလာတဲ့ထိ မီးအေနေတာ္ႏွင့္ေလွာ္ေပးျပီး အေအးခံထားေပပါ
  • ေထာပတ္ကို မီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးပါ
  • အေအးခံျပီး အုန္းနို႕ ေရ ဆား ခေလာက္ထားေသာၾကက္ဥ သၾကား cornflour, poppy seeds တို႕ကိုေရာျပီမီးအေနေတာ္ႏွင့္ႀကိဳေပးပါ
  • ေရခမ္းျပီး ေထာပတ္ဆီျပန္ထြက္လာတဲ့ထိ စိတ္႐ွည္ လက္႐ွည္ေမႊေပးပါ
  • ေထာပတ္ဆီ ထြက္လာျပီး မုန္႕သားညက္လာပါက မုန္႕ဖုတ္သည့္ဗန္းထဲသို႕ေျပာင္းထဲ့ျပီး မိုက္ခ႐ိုေ၀့မီးဖိုထဲသို႕ ထဲ့ကာ ၃မိနစ္ေလာက္ အပူေပးျပီးရင္ ရပါျပီ
  • ႏွစ္သက္သလို လွီးျပီးသံုးေဆာင္နိူင္ပါျပီ။
  • မိသားစု ၃ေယာက္စာအတြက္ပါ
  • အခ်ဳိႀကိဳက္ပါက အခ်ဳိအရသာ ပိုထည့္ႏိူင္ပါတယ္
  • စပ်စ္သီးေျခာက္ သီဟိုေစ႕တို႕ကိုလည္းႏွစ္သက္ရင္ထည့္နိူင္ပါတယ္။

Monday, 10 March 2014

ပဲတီခ်ဥ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလး

ပဲတီခ်ဥ္ သုပ္
ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ပဲတီခ်ဥ္သုပ္ေလးပါ မာမာ့အႀကိဳက္ဆံုးအသုပ္တစ္မ်ဳိးဆိုလည္းမမွားပါဘူး ပဲတီကိုမာမာကိုယ္တိုင္ အပင္ေဖာက္ ကိုယ္တိုင္အခ်ဥ္တည္ျပီးမွသုပ္တာမို႕အခ်ဥ္အရသာ အေနေတာ္ေလး သုပ္ထားပါတယ္ ပဲတီကခ်ဥ္လြန္းရင္လည္း စားမေကာင္းပါဘူး ခ်ဥ္ေယာင္ေယာင္ေလးမွာ သုပ္ျပီးစားမွေကာင္းပါတယ္။
မာမာဒီေန႕သုပ္တဲ့ပဲတီခ်ဥ္မွာပါ၀င္တာေလးေတြကေတာ့

  • ပဲတီခ်ဥ္ ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး - တလံုးစာ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ -  တျခမ္း
  • ဆီခ်က္  - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕ -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
အားလံုးကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးမွာ ခပ္ဖြဖြေလးေရာနယ္ေပးျပီးပါက ပဲတီခ်ဥ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးတမယ္ရပါျပီ။