Friday, 21 February 2014

ငါး သံပုရာေပါင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊးေမႊးေလး

ငါး သံပုရာေပါင္း
မာမာ ဒီေန႔ ငါးကို သံပုရာသီး ငရုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္မိတ္ က်ဴဆိုင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႔နဲ႔ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊးေမႊးေလး ေပါင္းထားပါတယ္။

ေပါင္းရလြယ္သေလာက္ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ငါးေပါင္းေလးမို႔ မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ ငါးေလးကို ေပါင္းတယ္ဆိုတာထက္ အရမ္းလြယ္တဲ႔နည္းေလးနဲ႔ လုပ္ထားပါတယ္ အသားငါးကင္တဲ႔ aluminum foil နဲ႔ပါတ္ျပီး oven ထဲမွာ ထဲ႔တာမို႔ ကတိကထ မမ်ားလွပါဘူး။

မာမာ ေပါင္းတဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ငါးအရသာနယ္ရန္

  • သန္႔စင္ျပီးေသာငါးတစ္ေကာင္ - 400g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (ၾကက္သားမွဳန္႔ကို သံုးထားပါတယ္)
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ငါးအရသာနယ္ျပီးေသာ အထဲသို႔ထဲ႔ရန္
  • လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ လွီးထားေသာၾကက္သြန္မိတ္ - သံုးပင္
  • လက္တစ္ခန္႔လွီးထားေသာ က်ဴဆိုင္ - ဆယ္ပင္ခန္႔
  • ပါးပါးလီွးထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ေလးမႊာ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း - သံုးေတာင္႔
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ သံပုရာသီး တလံုး
  • ၁၂လက္မခန္႔ရွည္ေသာ aluminum foil - တခု
  1. Aluminum foil ကိုခင္းျပီး အရသာမ်ားနယ္ထားေသာ ငါးကိုအေကာင္လိုက္တင္လိုက္ပါ
  2. အရသာ အရြက္ႏွင္႔အသီးမ်ားကို ငါးဗိုက္ထဲႏွင္႔ အေပၚေအာက္တို႔မွာ အဆင္ေျပသလို ျပင္ေပးပါ
  3. အားလံုးျပီးပါက aluminum foil ကို လံုေအာင္ထုတ္ေပးပါ
  4. Oven ကို ငါးမထဲ႔ခင္မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ ၾကိဳျပီး 250 ဒီဂရီနဲ႔ဖြင္႔ထားေပးပါ
  5. မုန္႔ဖုတ္သည္႔ဗန္းတစ္ခုေပၚတင္ျပီး oven ထဲထဲ႔ေပးပါ
  6. 45 မိနစ္ေလာက္ထဲ႔ေပးျပီးရင္ ငါးေပါင္းေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ