Saturday, 19 July 2014

၀က္နံ႐ိုးဟင္း အစပ္ခ်က္



မာမာတို႕အိမ္မွာ ရံဖန္ရံခါမွ စားျဖစ္တဲ့ ၀က္နံ႐ိုးဟင္းေလးပါ ၀က္နံ႐ိုးကို မ်ားေသာအားျဖင့္ အခ်ဳိခ်က္ ေပါင္းခ်က္ ေၾကာ္စားၾကတာမ်ားပါတယ္ မာမာကေတာ့အေမခ်က္သလို အစပ္ခ်က္ပါတယ္ ႐ိုးလြန္းေနတဲ့ဟင္းအမယ္ေတြ ထဲကခြဲထြက္ၾကည့္တယ္လို႕ဘဲေျပာပါရေစ။

၀က္နံ႐ိုးဟင္းကို မဆလာေလးအုပ္ျပီး မာမာခ်က္ထားပါတယ္ မဆလာနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕မို႕ ႀကိဳက္မယ္ဆိုရင္ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ခ်က္ဖို႕ျပင္ပါမယ္

  • တစ္လက္မအ႐ြယ္ခန္႕ တံုးထားေသာ ၀က္နံ႐ုိး - 500g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တို႕နဲ႕ေရာနယ္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေလာက္ကို အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကိုထဲ့ျပီး
  • မညက္တညက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီဥႀကီးႀကီးတစ္ျခမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းႏွင့္ခ်င္းလက္တစ္ဆစ္ခန္႕ကိုဆီပူမွာ ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၀က္နံ႐ိုးကိုထဲ့ေမႊျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီး အ႐ိုးမွာကပ္ေနေသာ အသားမ်ားမာလာပါက ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး ၂ရည္ခမ္းေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းျပီးဆီျပန္လာပါက မဆလာအုပ္ကာ အေပါ့အငံ အရသာျမည္းျပီး ၀က္နံ႐ိုးဟင္းေမႊးေမႊး စပ္စပ္ေလးကို ဟင္းပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။                                                     

No comments:

Post a Comment