Saturday, 29 June 2013

ပုဇြန္ထုတ္ အခ်ဳိေၾကာ္

ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္

မာမာအခုရက္ထဲ အလုပ္ေတြမ်ားေနလို႔ ပံုေတြတင္တာနည္းေပမဲ့ ခ်က္နည္းေလးေတြေတာ႔ မာမာေရးပါ႔မယ္ ဓါတ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔ရိုက္ဖို႔ အခ်ိန္မရတဲ႔အတြက္ပါ ဒီန႔လဲ မာမာပုဇြန္အခ်ဳိေလးေၾကာ္ ထားပါတယ္ ေရငံပုဇြန္မို႔လို႔ ေၾကာ္ရတာနဲနဲခက္ပါတယ္ မာမာကေရငံပုဇြန္ရဲ႕ အနံ႔ကိုသိပ္မၾကိဳက္ပါဘူး။

ေရခ်ဳိပုဇြန္ကေခါင္းနဲ႔ေခါင္းထဲက ပုဇြန္ဆီကေမႊးေပမဲ႔ ေရငံပုဇြန္ရဲ႕ေခါင္းထဲကအဆီက မေမႊးပါဘဲ ညွီတဲ႔ဘက္ကို အနံ႔ရွိတာမို႔ အဲဒီအနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ ပုဇြန္ေခါင္းေတြျဖဳတ္ကာ ဖယ္ျပီးမွေၾကာ္ပါတယ္။

အခြံေတြခြာျပီးတဲ႔အခါမွာေတာ႔ ပုဇြန္ကိုေရေအးေအးေလးနဲ႔ ေသေသခ်ာခ်ာ ျပန္ျပီးေဆးျပီးမွ အရသာနယ္ကာေၾကာ္လိုက္မွသာ ေရငံပုဇြန္ရဲ႕အနံ႔ကေပ်ာက္ပါတယ္။

မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀ပါမယ္

ဟင္းတစ္ပြဲစာအတြက္ပါ

  • အခြံခြာျပီးေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာမွခြဲျပီးအမဲေၾကာင္း ထုတ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္႔ႏွစ္ေကာင္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ဥၾကီးၾကီးတလံုး
  • မညက္တစ္ညက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တဝက္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္သာသာ
ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
မီးအေနေတာ္နဲ႔ ဆီကိုအပူေပးကာ ဆီပူလာလွ်င္နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထဲ႔ျပီး ၾကက္သြန္နီကိုႏြမ္းသြားေအာင္ အရင္ေၾကာ္လိုက္ပါ ၾကက္သြန္နီႏြမ္းလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ ၾကက္သြန္ျဖဴအနံ႔ေလးေမႊး လာတာနဲ႔ အရသာနယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကိုထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ သံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ ဆီကြ်တ္ကြ်တ္ျမည္လာလွ်င္ ပုဇြန္အခ်ဳိေၾကာ္ေလးရပါျပီ။

သျပဳသီးငါးပိခ်က္ ခ်ဥ္ငံစပ္

သျပဳသီးငပိခ်က္
ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ သျပဳသီးငါးပိခ်က္ေလးပါ ခ်က္စားၾကည္႔မွ အရသာသိတာမို႔ သျပဳသီးေလးရရင္ တစ္ခါေလာက္ေတာ့ ခ်က္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္ ခ်ဥ္ျဖံဳ႔ျဖံဳ႔ေလးနဲ႔မို႕ ထမင္းကိုအရမ္းမိန္ေစပါတယ္။

သျပဳသီး

အသီးကိုထက္ျခမ္းခြဲျပီး အသားဖတ္ေလးမ်ား ခြာယူေပးျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
ပါ၀င္ပစၥည္း
  • ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ျပဳပ္ျပီး အသားထြင္ထားေသာသျပဳသီး - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
  • ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ -  ဥၾကီးၾကီးတစ္လံုး
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ငါးမႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ျပင္တင္ပံု

  • ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထဲ႔ျပီး ၾကက္သြန္နီကို အရင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္ႏြမ္းသြားပါက ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲကို ေမႊးလာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ႏွင္႔အတူ သျပဳသီးျပဳပ္ ငံျပာရည္ ဆား အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီးေမႊေပးပါ
  • ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး သျပဳသီးႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ
  • သျပဳသီးႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးကာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထဲ႔ေမႊေပးျပီးရင္ သျပဳသီးငပိခ်က္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးရပါျပီ။

ၾကက္ရင္ပံုသား အိုးပူတိုက္


ၾကက္ရင္ပံုသား အိုးပူတိုက္
ဟင္းကိုဆီေတြနဲ႔ ခ်က္တာမစားခ်င္လို႕ ေထာပတ္ဆီေလးနဲ႔ အိုးကင္းပူေလး တိုက္ထားပါတယ္ အရသာေမႊးေမႊးေလးမို႔ ထမင္းနဲ႔စားလို႔ေကာင္းသလို ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔လဲ လိုက္ဖက္ပါတယ္ အိုးကင္းပူတိုက္ထားတဲ႔အတြက္ အနံ႔ေလးကအရမ္းသင္းပါတယ္ ေထာပတ္မရွိရင္လဲရိုးရိုး ဆီေလးနဲနဲစီထဲ႔ျပီးေတာ့ အိုးကင္းပူတိုက္လို႔ရပါတယ္ ကထိကထမမ်ားလို႔ လုပ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။

ဟင္းတစ္ပြဲစာအတြက္ ပါဝင္ရမွာေလးေတြကေတာ႔
  • လက္တလံုးေလာက္မရွိတရွိ အထူလွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - အေနေတာ္ ဆယ္ခု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ေထာပတ္ - အနည္းငယ္ 
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
  • နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  1. ၾကက္သားကိုဆား အရသာမွဳန္႔တို႔ႏွင္႔နယ္ျပီး ငါးမိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားေပးပါ
  2. မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးပါ
  3. ဒယ္အိုးပူလာပါက ေထာပတ္အနည္းငယ္ထဲ႔ျပီး ၾကက္သားကို တခုျခင္းထဲ႔ေပးပါ
  4. တဖက္က်က္လွ်င္ တဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
  5. ၾကက္ရင္ပံုသား အေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ အိုးပူတိုက္တာေလးရပါျပီ
  6. နံနံပင္ သံပုရာရည္ ညွစ္ျပီး ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိုင္ပါျပီ

ၾကက္ရင္ပံုသားပဲငပိ အသီးအရြက္ေၾကာ္

ၾကက္ရင္ပံုသားပဲငပိ အသီးအရြက္စံုေၾကာ္
ဒီေန႔ေတာ႔ပါးစပ္အရသာကို အာရုံတစ္မ်ဳိးေျပာင္းထားပါတယ္ ၾကက္ရင္ပံုသားေလးေတြကိုပါးပါးလီွးထားျပီး ပဲငပိေလးအဓိကထဲ႔ျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္ ပဲငပိနံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔မို႔စားရတာေတာ႔ေတာ္ေတာ္ေလးေကာင္း ပါတယ္ အခုရက္ထဲမွာမာမာအလုပ္နဲနဲမ်ားေနလို႔ ဓါတ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔မရိုက္ႏိုင္ခဲ႔ပါဘူး ဒါေၾကာင္႔မို႔ ေၾကာ္နည္းေလးကိုေတာ႔ တဆင္႔ဆီေရးေပးထားတယ္။

ဟင္းတစ္ပြဲစာအတြက္ လိုအပ္တာေတြအားလံုးကိုစျပီးျပင္ပါမယ္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္ရင္ပံုသားအေနေတာ္  - ဆယ္႔ငါးခု
  • ပါးပါးလွီးထားေသာမံုလာဥနီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာဘရိုကိုလီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာပန္းေဂၚဖီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းလံုး တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာcelery - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
  • ပဲငပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ပထမဆံုးဆီပူလာေအာင္တည္ေပးပါ 
ဆီပူလာပါကၾကက္သားကိုအရင္ထဲ႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
ၾကက္သားမာလာပါကေရအနည္းငယ္ထဲ႔ျပီး ေရခမ္းေအာင္တည္လိုက္ပါ
ေရခမ္းသြားပါကၾကက္သြန္ျဖဴကိုထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴႏြမ္းသြားပါက အသီးအရြက္မ်ား ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ကိုထဲ႔ေပးပါ
မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ေရ အနည္းငယ္ႏွင္႔ပဲငပိတို႔ကိုထဲ႔ျပီးဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါကပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီး အေပါ႔အငံျမည္းျပီးမီးပိတ္ေပးပါ
အရသာေကာင္းမြန္တဲ႔ပဲငပိၾကက္သား အသီးအရြက္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ။

Friday, 28 June 2013

ပုဇြန္ထုတ္ မုန္႔ညွင္းေၾကာ္

ပုဇြန္မုန္႔ညွင္းေၾကာ္
ဒီေန႔ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ မုန္႔ညွင္းေၾကာ္ေလးပါ ေၾကာ္ရတာ လြယ္သေလာက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ဆို ထမင္းအရမ္းမိန္တဲ႔  ဟင္းတစ္မယ္ပါ အသီးအရြက္ၾကိဳက္သူတို႔အတြက္ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ဟင္းေလးပါ မာမာကေတာ႔မုန္႔ညွင္းဆို ဘယ္လိုမုန္႔ညွင္းဘဲျဖစ္ျဖစ္ အရမ္းၾကိဳက္တာမို႔ ရရာအသားနဲ႔ ေၾကာ္ေၾကာ္စားတတ္ပါတယ္။

မုန္႔ညွင္းရြက္က သတ္သတ္လြတ္ေလးလဲ ေကာင္းတာမို႔ အသားမရွိရင္ ဒီအတိုင္းေလးလဲ အဆင္ေျပပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္မို႔ ေၾကာ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အေနေတာ္ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ မုန္႔ညွင္း -  သံုးပင္
  • အခြံခြ်တ္ေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာမွထက္ျခမ္းခြဲျပီး အမဲေၾကာင္းထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္႔ငါးေကာင္
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - အနည္းငယ္
ေၾကာ္ရန္
  • မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ကို အရင္ထဲ႔လိုက္ပါ
  • ဆီပူလာရင္ မီးရွိန္နဲနဲ ထပ္ေလွ်ာ႔လိုက္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးသြားေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးသြားပါက ပုဇြန္ကိုထဲ႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ပုဇြန္အသားမ်ား လိပ္သြားပါက မုန္႔ညွင္းရြက္ ဆားႏွင္႔အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • မုန္႔ညွင္းရြက္မ်ားႏြမ္းလာပါက ပန္းကန္ထဲသို႔ေျပာင္းေပးျပီး ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ျဖဴးေပးပါ
  • အားလံုးျပီးသြားပါက အရသာခ်ဳိခ်ဳိ ငရုတ္ေကာင္းနံ႔သင္းတဲ႔ မုန္႔ညွင္းရြက္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ။

Saturday, 22 June 2013

သတ္သတ္လြတ္ ကင္မ္ခ်ီ



မာမာ ဒီေန႔ေတာ႔ သတ္သတ္လြတ္ ကင္မ္ခ်ီေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ အသားဟင္း မစားတဲ႔သူေတြအတြက္ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ကင္မ္ခ်ီေလးပါ သတ္သတ္လြတ္ ကင္မ္ခ်ီကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားႏိူင္သလို ထမင္းေၾကာ္ ပူပူေလးနဲ႔လဲ စားနိုင္ပါတယ္။

တစ္ခါတေလ ေခါက္ဆြဲျပဳပ္ေလးနဲ႔ စားရတာကိုႏွစ္သက္တဲ့အတြက္ မၾကာခန လုပ္တတ္တဲ့ ကင္မ္ခ်ီလုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ လုပ္ရတာလြယ္သေလာက္ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ကင္မ္ခ်ီေလးပါ ။


သတ္သတ္လြတ္ ကင္မ္ခ်ီအတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြပါ



မုန္႔ညွင္းျဖဴထုတ္ကို လိုသေလာက္လွီးျပီး ဆားရည္မွာ သံုးနာရီေလာက္
စိမ္ေပးထားပါတယ္ သခြားသီး မံုလာဥနီ ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ကို ေရေဆးျပီး
အေနေတာ္လွီးေပးပါ ဆားရည္စိမ္ထားေသာ မုန္႔ညွင္းျဖဴ မ်ားႏြမ္းလာလွ်င္
မုန္႔ညွင္းျဖဴရြက္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ကာ ဆားထမင္းစားဇြန္း
တစ္ဇြန္း သၾကား ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း  ဗီနီကာထမင္းစားဇြန္းေလးဇြန္းႏွင္႔
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ ဇြန္းတို႔ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ
အားလံုးကိုေရာျပီး ထဲ႔ပါတယ္


အားလံုးကိုအရသာဝင္ေအာင္ ေရာနယ္ျပီး ေလလံုဗူးထဲထဲ႔ကာ
ႏွစ္ရက္ေလာက္အျပင္မွာ ထားျပီးေနာက္ပိုင္း ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားကာ
တာရွည္ စားသံုးလို႔ရပါတယ္။

Wednesday, 12 June 2013

ပုဇြန္ၾကက္သား ဆုတ္လံုးေၾကာ္

ပုဇြန္ၾကက္သားဆုတ္လံုးေၾကာ္
မာမာတို႔မေန႔ကေၾကာ္စားျဖစ္တဲ႔အေၾကာ္ေလးပါ ပထမရက္ကဂ်ပန္ဆိုင္ကဝယ္စားတာေလးကိုၾကိဳက္လြန္း လို႔ မေန႔ကကိုယ္႔ဘာသာကိုယ္အိမ္မွာေၾကာ္စားၾကည္႔တာပါ  ၾကက္သားအရသာေလးက ဝါးလိုက္ရင္ ထုတ္ထုတ္အိအိေလးမို႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ပုဇြန္အရသာကေတာ႔နဂိုထဲကေကာင္းျပီးသားမို႔ ေျပာစရာမလိုေလာက္ေအာင္ကိုေကာင္းေနတာေပါ႔ေနာ္ မာမာေတာ႔ထမင္းနဲ႔မစားဘဲဒီတိုင္းေလးဘဲစား လိုက္တာ စားေကင္းလြန္းလို႔ မနဲဘရိတ္အုပ္ယူရပါေတာ႔တယ္။

ပုဇြန္ၾကက္သားဆုတ္လံုးေၾကာ္ေလးေၾကာ္ဖို႔ျပင္ပါမယ္
ၾကက္သားကိုအရသာအရင္နယ္ပါမယ္

  • ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေသာၾကက္သား - 300 g 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  • ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲႏွင္႔အားလံုးကိုေရာျပီးနယ္ေပးထားပါ

  • ပြေနေအာင္ခေလာက္ထားေသာၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  • အခြံခြာျပီးေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းေလးထုတ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - 300 g 
  • Panko Bread Crumbs - 100 g


ပုဇြန္ႏွင္႔ၾကက္သားစျပီး ဆုတ္ကာလံုးပါမယ္

  • ပုဇြန္တစ္ေကာင္ကိုယူျပီးၾကက္ဥထဲမွာအရင္ႏွစ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားစင္းျပီးသားနဲနဲႏွင္႔ပုဇြန္ကိုဆုတ္ျပီးလံုးေပးပါ
  • ျပီးလ်ွင္Panko Bread Crumbs အမွဳန္႔ထဲတြင္လူးေပးျပီး ခပ္ဖြဖြေလးဆုတ္ေပးပါ


အားလံုးျပီးသြားလ်ွင္ေၾကာ္ပါမယ္

  • ဆီ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးခြဲေလာက္ထဲ႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္မီးရွိန္ကိုေရွာ႔ျပီးမီးေအးေအးႏွင္႔ပုဇြန္ၾကက္သားဆုတ္လံုးေလးမ်ားကိုေၾကာ္ေပးပါ
  • အားလံုးေရႊဝါေရာင္သန္းသြားလွ်င္ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ


ဆီစစ္သြားပါက ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ႏွင္႔တြဲဖက္၍စားသံုးႏိုင္ပါတယ္

Tuesday, 4 June 2013

Scones


Scones
အိမ္မွာ ေဈးလဲမသြားျဖစ္ မုန္႔လဲကုန္ေနတဲ႔ေန႔ဆို ခေလးကသူ႔ဘာသာသူမုန္႔ေလးေတြလုပ္တတ္ပါတယ္ မာမာက သူ႔ေလာက္စိတ္မရွည္တတ္သူမို႔ မုန္႔လုပ္ရမွာေတာ႔အင္မတန္မွပ်င္းပါတယ္ သူလုပ္ျပီးရင္ေတာ႔ ေရွ႔ဆံုးကေနအားေပးတတ္ပါတယ္ သူေတာ္ေတာ္ေလးစိတ္ရွည္တယ္ အေသးစိတ္က အစလုပ္တတ္တာမို႔ မာမာေတာ႔ သူ႔ကိုတိတ္တိတ္ေလးခ်ီးက်ဴးမိပါတယ္။

အရင္တစ္ေခါက္ကေတာ႔ စပ်စ္သီးေျခာက္ေလးေတြနဲ႔လုပ္ထားလို႔ စားရတာ ခ်ဥ္ျဖံဳ႔ျဖဳံ႔ေလးနဲ႔အရသာက တစ္မ်ဳိးေလးေကာင္းပါတယ္ ဒီေန႔လုပ္တဲ႔မုန္႔ေလးကေတာ႔ အေပၚကအခ်ဳိအရသာေလးတင္ထားျပီး မုန္႔သားကစိမ္႔စိမ္႔ေလးမို႔ သူကလဲအရသာတစ္မ်ဳိးထူးပါတယ္ မာမာကေတာ႔ သူလုပ္ေကြ်းသမွ်မုန္႔ ေလးေတြကို ၾကိဳက္လြန္းလို႔အျမဲတမ္း အားရပါးရအားေပးေလ႔ရွိပါတယ္။

လုပ္ရတာလဲလြယ္ပါတယ္ လုပ္စားၾကည္႔မယ္ဆိုရင္ေတာ႔ သူလုပ္တဲ႔နည္းေလးအတိုင္း မာမာေရးေပး မယ္ေနာ္။
  •  2cups - self-raising flour
  • 20g - better
  • 1tbs - castor sugar
  • 190ml - milk
  • 1 - egg
  • 1tsp - salt
Cream အတြက္က်ဳိရန္အတြက္
  • 5tbs - thickened cream 
  • 1/3tsp - vinalar
  • 1tbs - caster sugar(အားလံုးကိုေရာျပီး ေစးပ်စ္လာတဲ႔ထိက်ဳိေပးပါ)


ဂ်ဳံနဲ႔ေထာပတ္ကို အရင္ဆံုးသမသြားေအာင္နယ္ေပးပါတယ္
 ျပီးမွသၾကားကိုထဲ႔ျပီးနယ္ေပးပါတယ္ အားလံုးသမသြားျပီးဆိုရင္ေတာ့
႔ ႏို႔ႏွင္႔ၾကက္ဥ ကိုထဲ႔ျပီး ခပ္ဖြဖြဘဲနယ္ေပးပါ ေစးလာျပီး လက္မွာမကပ္ ေတာ႔ရင္ရပါျပီ


မုန္႔သားရလာျပီးတာနဲ႔ မ်က္ႏွာျပင္ညီတဲ႔စားပြဲေပၚမွာမုန္႔သားကို
ခပ္ဖြဖြေလးျဖန္႔ေပးပါတယ္ မ်က္ႏွာျပင္ျပန္႔ သြားတာနဲ႔ အခြ်န္ပံုစံေလးေတြ
 ဓါးနဲ႔လိုက္ျဖတ္ေပးပါတယ္

မုန္႔ဖုတ္မဲ႔ဗန္းထဲမွာ baking paper ခင္းျပီး ျဖတ္ထားတဲ႔မုန္႔သားေလးေတြကို
 ထဲ႔ေပးပါ မုန္႔မဖုတ္ခင္ မီးအား 230 ဒီဂရီနဲ႔ဆယ္႔ငါးမိနစ္ေလာက္ၾကိဳျပီးဖြင္႔ထားတဲ႔
 oven ထဲမွာ ဆယ္႔ငါးမိနစ္မွမိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ ဖုတ္ေပးျပီးရင္ရပါျပီ


 က်က္သြားျပီျဖစ္တဲ႔မုန္႔ေလးေတြပါ

မုန္႔သားေလးမ်ားေအးတာနဲ႔ သၾကား ႏို႔ခရင္နဲ႔ဗနီလာတို႔ေရာကာ
က်ဳိထားတဲ႔ခရင္ေလးမ်ား ဆမ္းေပးျပီးရင္ စားခ်င္႔စဖြယ္ မုန္႔ေလးရပါျပီ