Tuesday, 29 January 2013

ေထာပတ္ထမင္း ေမႊးေမႊးေလး

ေထာပတ္ထမင္း
ဒီေန႔ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ ေထာပတ္ထမင္းေလးပါ အျမဲတမ္းမစားျဖစ္ေပမဲ႔ တစ္ခါတစ္ေလ စိတ္ကူးရရင္ ရသလို အရသာထမင္းေလးေတြ ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္ ေထာပတ္ပါတဲ႔အတြက္ က်န္းမာေရးနဲ႔ သိပ္မညီညြတ္ေတဲ့ အစာမို႔ တခါတေလေေလာက္ေတာ့ အေျပာင္းအလဲေလးျဖစ္ေအာင္ ဆိုျပီးခ်က္စားမိပါတယ္။

ကိုယ္ႏွစ္သက္သလို ခ်က္တဲ႔ေနရာမွာလဲ ထမင္းထဲထဲ႔တဲ႔အစာေတြကို မာမာႏွစ္သက္သလိုေလးေတြဘဲ ထဲ႔ထားပါတယ္ သီဟိုေစ႔ကေတာ႔ မာမာတို႔လဲ သိပ္မၾကိဳက္တာနဲ႔ ထဲ႔မထားပါဘူး ထဲ႔ခ်က္ရင္ေတာ႔ စိမ္႔စိမ္႔ေလးနဲ႔ေကာင္းမွာပါ။
တစ္ခါတရံ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ေထာပတ္ထမင္းခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္
ငါးေယာက္စာ
  • ေရေဆးထားေသာBasmati ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ေလးဗူး
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  • သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တခု
  • ေလးညွင္း - ႏွစ္ပြင္႔
  • ဖာလာ - ႏွစ္ခု
  • နာနတ္ပြင္႔ - တခု
  • ကရေဝးရြက္ - သံုးရြက္
  • စပ်စ္သီးေျခာက္ -  လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုး
  • ပဲစိမ္းသီး လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုး
  • ေျပာင္းဖူး - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုး
  • အတံုးေလးမ်ား လွီးထားေသာမံုလာဥနီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုး
  • ေထာပတ္ - 40 g 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္(သို႔)သၾကား ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ခြန္ႏွစ္ဗူး


ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေထာပတ္ကိုအပူေပးျပီး ေပ်ာ္လာပါက သစ္ဂ်ပိုးေခါက္
ကရေဝးရြက္ နာနတ္ပြင္႔ ဖာလာႏွင္႔ေလးညွင္းပြင္႔တို႔ကို ေလးငါးခ်က္ေလာက္
ဆက္တိုက္ေမႊျပီး ဆီသတ္ေပးပါ ျပီးမွၾကက္သြန္ျဖဴ နီကိုအရင္မိနစ္ဝက္ေလာက္
ဆီသတ္ေပးပါ ေနာက္ဆံုးမွ ပဲစိမ္းသီး မံုလာဥနီ ေျပာင္းဖူးႏွင္႔စပ်စ္သီးေျခာက္္ တို႔ထဲ႔ကာ တမိနစ္ေလာက္ဆီသတ္ေပးပါတယ္ အားလံုးဆီသတ္ျပီးပါက ေရေဆးထားေသာ
ဆန္အိုးထဲသို႔ ဆီသတ္ထားေသာ ပစၥည္းမ်ားထဲ႔ေပးပါတယ္


သီးစံုဆန္အိုးထဲသို႔ ေရ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ထဲ႔ကာ
႐ိုး႐ိုးထမင္းခ်က္သလိုဘဲ ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႕ ခ်က္ေပးပါ


ေရခမ္းျပီးထမင္းနပ္လွ်င္ ေထာပတ္ထမင္း ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ

ၾကက္သားခ်က္ဖို႔ျပင္ပါမယ္
ထမင္းအိုးမတည္ခင္ ၾကက္သားကို အရင္ဆံုးအရသာနယ္ကာ
ဆယ္မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ေပးထားပါ

  • အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးထားေသာၾကက္သား - ေျခာက္ဆယ္သား 
  • ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီးသံုးမႊာ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း  ေလးပံုတပံု
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ကရေဝးရြက္ - သံုးရြက္
  • သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တခု
  • ေလးညွင္း - ႏွစ္ပြင္႔
  • နာနတ္ပြင္႔ - တပြင္႔
  • ဒိန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္းခြဲ
  • Chicken curry powder - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္

ဇလံုက်ယ္က်ယ္တစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သားခ်က္ရန္ျပင္ေပးထားပါ

ၾကက္သားထဲကို အရသာမ်ားဝင္ေအာင္ အားလံုးကိုသံုးမိနစ္ေလာက္
ဆုပ္ဆုပ္ျပီးနယ္ေပးကာ အနည္းဆံုး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ

ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္းေလာက္ထဲ႔ျပီး
မီးအပူေပးကာ ေထာပတ္ခဲကို အရည္ေဖ်ာ္ေပးပါ

 ေထာပတ္ခဲ အရည္ေပ်ာ္လာပါက အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ကာ
ေလးမိနစ္ေလာက္ ၾကက္သားမ်ားမာလာတဲ႔ထိဆီသတ္ေပးပါ
ဆီသတ္နံ႔ေမႊးလာပါကေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး ပထမတစ္ရည္ ခမ္းေအာင္တည္ပါ
ပထမတစ္ရည္ ခမ္းသြားပါက ေနာက္ထပ္ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး ၾကက္သားႏူး
လာေအာင္တည္ေပးပါ ေရခမ္းျပီးဆီျပန္ပါက ၾကက္သားဟင္းေရပါျပီ

ေထာပတ္ထမင္းႏွင္႔ စားရန္းၾကက္သားဆီျပန္ဟင္း


ေထာပတ္ထမင္းေမႊးေမႊးေလးးပါ

 ေထာပတ္ရနံ႔ သင္းပ်ံ႕ေနတဲ့ ေထာပတ္ထမင္းပြဲ

Wednesday, 23 January 2013

ၾကက္ဥႏြားႏို႔ ပါမုန္႔ေၾကာ္

ပါမုန္႔ေၾကာ္
ဒီေန႔မနက္ေ စာေစာစာဆုျိပီး မာမာေပါင္မုန္႔ေလး ေၾကာ္ထားပါတယ္ ဒီတစ္ခါေတာ႔အရသာ ပိုျပီးေကာင္းေအာင္ၾကက္ဥကို ႏြားႏို႔နဲ႔ေရာေခါက္ျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္ ေၾကာ္ျပီးသားကို
သၾကားေလးျဖဴးျပီးဘဲစားစား နုိ႔စိမ္းေလးစိမ္ျပီးဘဲစားစား အရမ္းကို ေကာင္းလြန္းပါတယ္။

 ေကာ္ဖီေလးနဲ႔လိုက္သလို သူ႔ျခည္းဘဲလဲ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ပါမုန္႔ကိုအျမဲတမ္း မၾကိဳက္ေပမဲ႔ တစ္ခါတစ္ေလေတာ႔ စားခ်င္စိတ္ရွိခဲ႔ပါတယ္ ဒီေန႔ေၾကာ္တဲ႔ ပါမုန္႔ေလးကို မာမာကေတာ႔ စိမ္႔စိမ္႔ေလး ဘဲစားမွာမို႔ ေၾကာ္ျပီးသား ဒီအတိုင္းေလးဘဲစားပါမယ္ ရိုးရွင္းလြန္းတဲ႔ ပါမုန္႔ေၾကာ္ေလးေပမဲ႔ စိတ္ကူးရရင္ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ တင္ေပးလိုက္တာပါ။
ေပါင္မုန္႔ ႏွစ္လံုးစာအတြက္
  • ေပါင္မုန္႔ - ႏွစ္လံုး
  • ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
  • ႏို႔ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း

ပါမုန္႔ေၾကာ္ရန္အတြက္ပါ

ပါမုန္႔ကိုအလယ္ကထက္ျခမ္းခြဲကာၾကက္ဥႏွင္႔ႏို႔ခေလာက္ထားေသာရည္ထဲတြင္ႏွစ္ေပးပါ အေပၚေအာက္ႏွစ္ဖက္စလံုးႏွင္႔အထဲကိုပါ ဝင္ေအာင္ႏွစ္ေပးပါတယ္

မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အေပၚေအာက္ကိုေၾကာ္ေပးျပီး ႏွစ္ျခမ္းခြဲကာအထဲႏွစ္ဖက္ကိုေၾကာ္ေပးပါတယ္ ႏွစ္ဖက္စလံုးေရႊဝါေရာင္သန္းလာပါ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ ျပီးလွ်င္ႏွစ္ျခမ္းျပန္အုပ္ေပးျပီးႏွစ္သက္သလို သၾကားျဖဴးျပီးဘဲစားစား ႏို႔စိမ္းဆမ္းျပီးဘဲစားစား စားလို႔ရပါျပီ

ၾကက္ဥႏြားႏို႔ စိမ္ေၾကာ္ထားတဲ႔ပါမုန္႔ေၾကာ္ေလးရပါျပီ

Monday, 21 January 2013

Palauမဆလာ ရသာထမင္း

palau မဆလာရသာထမင္း
ဒီေန႔ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ထမင္းေလးပါ ဒန္ေပါက္နဲ႔ အရသာေတာ္ေတာ္ေလး တူပါတယ္ အစ္မတစ္ေယာက္ရဲ႔ အိမ္မွာစားျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ ထမင္းေလးက FIJI ကြ်န္းကထြက္တဲ႔ မဆလာေလးနဲ႔ခ်က္ထားတဲ႔ ထမင္းေလးပါ အရသာေလးကို အရမ္းၾကိဳက္တာနဲ႔ ခ်က္နည္းေလးလဲေမး မဆလာေလးလဲ ေတာင္းထားခဲ႔တာၾကာပါျပီ ခ်က္မယ္ခ်က္မယ္နဲ႔ မခ်က္ျဖစ္ေသးတာပါ အခုေတာ့ အတတ္ႏိုင္ဆံုး တူေအာင္ေတာ႔ခ်က္ထားပါတယ္ ဒီထမင္းရဲ႔ရာဇဝင္ကိုေတာ႔ မာမာေသခ်ာမေမးခဲ႔ရလို႔ မသိပါဘူး FIJI ကြ်န္းရဲ႕ ေဒသအစားအစာ တစ္ခုလို႔ ထင္မိပါတယ္။

ဒီမဆလာနံ႔ေလးက ဒန္ေပါက္ေလာက္အနံ႔ေလာက္ မျပင္းသလိုခ်က္တဲ႔ အခါမွာေထာပတ္လဲ မပါတာေၾကာင္႔ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ထမင္းေလးပါ ဒန္ေပါက္ထက္စာရင္က်န္းမာေရးနဲ႔ပိုျပီးညီညြတ္တဲ႔ ထမင္းေလးဆိုရင္လဲ မမွားပါဘူး ေနာက္တစ္ခုက ဘာအေရာင္ဘာဆိုးေဆးမွ ထဲ႔မထားတဲ႔အတြက္ အႏၱရာယ္လဲ ကင္းပါတယ္။

စိတ္ထဲမွာ စားခ်င္လာတာနဲ႔ မာမာတစ္ခါမွ မခ်က္ဖူးဘဲ ဒီေန႔စမ္းခ်က္ၾကည္႔တာပါ စမ္းခ်က္ၾကည္႔တာေပမဲ႔ စားရတာေတာ္ေတာ္႔ကိုေကာင္းပါတယ္ ခ်က္ျပီးျပဳပ္ျပီး ကေလးေတြကိုေကြ်းေတာ႔ စားေနရင္းက လက္မေလးေတြေထာင္ျပီး အားေပးၾကပါတယ္  ဒါေၾကာင္႔မို႔ ခ်က္နည္းေလးကို တင္ေပးလိုက္တာပါ။

 ခ်က္နည္းထဲမွာ လိုအပ္တာေလးေတြ က်န္ခဲ႔ရင္ရယ္ စာအေရးအသား လြဲမွားတာပါခဲ႔ရင္ေတာ႔ နားလည္ေပးေစခ်င္ပါတယ္ ခ်က္နည္းေလးနဲ႔မ ဆလာထုတ္ေလးေပးလိုက္တဲ႔ အစ္မကို ဒီေနရာကေန ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းလဲေျပာလိုက္ပါတယ္ ခ်က္နည္းမွာ လိုအပ္တာေလးေတြ လြဲခဲ႔တာေလးေတြရွိခဲ႔ရင္လဲ နားလည္ေပးေစခ်င္ပါတယ္ တစ္ခါမွမခ်က္ဖူးဘဲ စမ္းခ်က္တဲ႔ထမင္းေတာင္ ခ်က္မေလာက္ျဖစ္သြားခဲ႔တာ ကိုယ္တိုင္တတ္ျပီး ခ်က္ေကြ်းခဲ႔တဲ႔ အစ္မအိမ္ကထမင္းဆို ဘယ္ေလာက္ေကာင္းသလဲဆို မာမာ႔စိတ္ထင္ နတ္သုဒၵါတစ္မွ်ပါဘဲ...စားခဲ႔ရတဲ႔အတြက္ေရာ ခ်က္နည္းေလးမွ်ေဝေပးတဲ႔အတြက္ပါ ေက်းဇူးပါ...

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ေျခာက္ပြဲစာအတြက္  
ၾကက္သားဟင္းအတြက္အရသာနယ္ရန္
  • ၾကက္ေပါင္ - ၆ေခ်ာင္း
  • Palau မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  • ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ေထာင္းထားေသာငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဇီယာေစ႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ကရေဝးရြက္ - ႏွစ္ရြက္
  • နာနတ္ပြင္႔ - ႏွစ္ပြင္႔
  • ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တခု
  • ဖာလာေစ႔ - ႏွစ္ေစ႔
  • ေလးညွင္း - ႏွစ္ပြင္႔
  • ပါးပါးလွီးထားေသာပူစီနံ - လက္ဖက္ပန္းကန္ တလံုး
  • ဒိန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ထမင္းခ်က္ရန္
  • နာရီဝက္ခန္႔ေရစိမ္ထားေသာBasmati rice  - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ေလးဗူး
  • ပါးပါးလီွးျပီးေၾကာ္ထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ သံုးလံုး
  • ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ရန္ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္တလံုး
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ၆ဗူး
  • ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၍ ပိုေသာဆီကို အိုးထဲတြင္ ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းေလာက္ခ်န္ျပီး ေရစစ္ထားေသာ ဆန္ကိုေၾကာ္ရန္
အခ်ဥ္တည္ရန္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာေဂၚဖီရြက္ - ေလးရြက္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာမံုလာဥနီ - တဥ
  • အရြက္ေခြ်ထားေသာပူစီနမ္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္တလံုး
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု (အားလံုးကိုေရာျပီးဖြဖြေလးနယ္ေပးပါ)
ၾကက္သားခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

ၾကက္သားႏွင္႔လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုဇလံုတစ္လံုးထဲတြင္ထဲ႔ကာ အရသာဝင္ေအာင္ ဆုပ္ဆုပ္ျပီးနယ္ေပးပါ

အားလံုးနယ္ျပီးမွဒိန္ခ်ဥ္ကိုထဲ႔ျပီး ေနာက္တစ္ခါ ဆုပ္ဆုပ္ျပီးနယ္ေပးပါတယ္

အရသာမ်ားအားလံုးနယ္ျပီးသြားပါ ေရခဲေသတၱာထဲမွာတစ္ညသိပ္ႏွပ္ထားေပးကာေနာက္ေန႔မနက္က်မွ
ဆီကိုအပူေပးျပီးႏွပ္ထားေသာၾကက္သားကို ငါးမိနစ္ေလာက္ဆီသတ္ေပးကာေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ထိျပီးတည္
ေပးပါတယ္ ပထမတစ္ရည္ခမ္းပါကေနာက္တစ္ရည္ထပ္ထဲ႔ျပီးတည္ေပးပါ ေရခမ္းကာနီးဟင္းအႏွစ္ လက္ႏွစ္ဆစ္စာေလာက္က်န္ရင္လွ်င္ရပါျပီ

ထမင္းခ်က္ဖို႔ျပင္ဆင္ပါျပီ


မီးအေနေတာ္ႏွင္႔တည္ထားေသာဆီပူပူမွာ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ျပီး ဆီခ်က္ဖတ္မ်ားဆယ္ထားကာ ဆီကိုလိုသေလာက္ဘဲထားျပီး ေရစစ္ထားေသာဆန္ကို ငါးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါတယ္ ဆန္ကိုေၾကာ္ျပီး
တာနဲ႔ဆီခ်က္ဖတ္မ်ားႏွင္႔စပ်စ္သီးေျခာက္မ်ားထဲ႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ေမႊကာ ေရထဲ႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔
အိုးအဖံုးအုပ္ျပီးေရခမ္းတဲ႔ထိတည္ေပးပါတယ္ ထမင္းကိုအထက္ေအာက္ေအာက္ႏွစ္ခါေလာက္ ေမႊေပးပါတယ္

 ေရခမ္းသြားပါကမီးပိတ္ျပီးမီးဖိုေပၚမွာဘဲ ထမင္းအိုးကိုေလးမိနစ္ေလာက္ထားျပီးႏွပ္ထားေပးပါတယ္

ထမင္းေရာဟင္းပါက်က္သြားပါက ေနာက္ထပ္အိုးတစ္လံုးထဲသို႔ခ်က္ထားေသာထမင္းကို ထူထူတစ္လႊာ ခင္းကာ ထိုထမင္းအေပၚမွ ခ်က္သားေသာၾကက္သားဟင္းကိုတစ္လႊာခင္းပါမယ္ ထိုဟင္းအေပၚကမွ ထမင္းကိုေနာက္တစ္လႊာ ထပ္ခင္းျပီး ဟင္းအိုးထဲတြင္က်န္ေနေသာ ဟင္းအႏွစ္မ်ားကို ထမင္းေပၚေလာင္းခ်ေပးျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ မီးအပူရွိန္နံပါတ္တစ္ႏွင္႔ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ေပးပါတယ္

ဒန္ေပါက္ထမင္းလိုအနံ႔အရမ္းမျပင္းဘဲ စားလို႔လဲအရသာပိုေကာင္းတဲ႔ပေလာက္မဆလာထမင္းေလးရပါျပီ

 မံုလာဥနီ ေဂၚဖီ ပူစီနမ္တို႔ကိုသံပုရာရည္ေရာကာနယ္ထားေသာအခ်ဥ္ေလးႏွင္႔မဆလာနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ Palauထမင္းေလးပါ

ဟင္းခ်က္ရာမွာသံုးတဲ႔ Palau မဆလာထုတ္ေလးပါ

Wednesday, 16 January 2013

ေကာ္ျပန္႔ ပဲရည္သုပ္

ေကာ္ျပန္႔ ပဲရည္သုပ္
ေကာ္ျပန္႔ပဲရည္သုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ၾကပါတယ္ စမူဆာသုပ္ သလိုမ်ဳိးပါဘဲ စားလို႔ေတာ္ေတာ္ေလး ေကာင္း ပါတယ္ ပဲရည္ကိုေတာ႔ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲဟင္းရည္ အတိုင္းခ်က္ထားပါတယ္ စမူဆာသုပ္ ဟင္းရည္က အုန္းႏို႔မထဲ႔ပါဘူး ဒါေပမဲ႔မာမာက အုန္းႏို႔ဟင္းရည္ေလး ေသာက္ခ်င္တာနဲ႔ အုန္းႏို႔ေလးထဲ႔ျပီး ခ်က္ထားတာပါ။

ရိုးရိုးပဲရည္ထက္ အမ်ားၾကီးစားလို႔ ပိုေကာင္းသြားပါတယ္ ဆင္ေခါင္းပဲေလးထဲ႔ျပီး စားရင္ပိုေကာင္းေပမဲ႔ အိမ္မွာ
ကုန္ေနလို႔ မထဲ႔ထားပါဘူး အုန္းႏို႔အစားcream ဗူးေလးသံုးျပီး ခ်က္ထားပါတယ္ ပူစီနံေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္သုပ္ေလး သုပ္စားၾကမယ္ဆိုရင္ ဆယ္႔ငါးပြဲစာအတြက္ ျပင္ထားပါတယ္။

ပါဝင္ရမွာေလးေတြက
ဟင္းရည္ခ်က္ရန္
  • ပဲရည္က်ဳိရန္ - ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ဆယ္႔ေလးဗူး
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာၾကက္သြနျ္ဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္ထားေသာၾကက္သြန္နီ - တစျ္ခမ္း
  • ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • Coconut Cream - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
  • ၾကက္သား - ႏွစ္ဆယ္သား
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
အသုပ္သုပ္စားရန္
  • ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ - အလိပ္ ေလးဆယ္
  • ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္ျပီးပါးပါးလွီးထားေသာအာလူး - သံုးဆယ္သား
  • မက်ီးႏွစ္ရည္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္ 
  • ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာေဂၚဖီ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာမံုလာဥနီ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ပူစီနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္

ပဲဟင္းရည္ခ်က္ရန္ျပင္ေပးထားပါတယ္

ဆီပူလာပါကငရုတ္သီးေထာင္းကိုအရင္ဆီသတ္ေမႊးလာတဲ႔ထိဆီသတ္ေပးျပီးမွၾကက္သားကိုထဲ႔ျပီး
ေလးမိနစ္ေလာက္ဆီသတ္ေပးပါတယ္

ပဲကိုအရည္ေဖ်ာ္ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္တဲ႔အထိ ဆယ္႔ငါးမိနစ္ေလာက္က်ဳိေပးပါ ျပီးမွ ဆီသတ္ထားေသာၾကက္သား အုန္းႏို႔ ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ထဲ႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ေပးပါတယ္

ဟင္းရည္က်က္ပါက ေကာ္ျပန္႔သုပ္ေလးသုပ္စားႏိုင္ရန္ လိုအပ္ေသာအစာမ်ားျပင္ထားေပးပါ

ႏွစ္သက္သေလာက္အစာမ်ားထဲ႔ျပီး  ေကာ္ျပန္႔ပဲရည္သုပ္ေလးျပင္ႏိုင္ပါျပီ

တစ္ပြဲစာျပင္ထားတဲ႔ေကာ္ျပန္႔ပဲရည္သုပ္ေလးပါ

Wednesday, 2 January 2013

ၾကက္သား ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္

ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္
ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ေလးေၾကာ္ပါတယ္ ရွိတဲ႔ၾကက္ေပါင္ေလးသံုးေခ်ာင္းကိုအရိုးထြင္ျပီး အသားေလးေတြ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေၾကာ္လိုက္တာပါ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ႔ဟင္းေလးဆိုပါေတာ႔ေနာ္
ပါဝင္ရမွာေလးေတြကေတာ႔
  • အရိုးထြင္ျပီးအသားက္ိုခပ္ပါးပါးလီွးထားေသာၾကက္ေပါင္ - သံုးေခ်ာင္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • အဖတ္ေလးမ်ားလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာမုန္႔ညွင္း - သံုးရြက္
  • ႏွမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာနာနာသီး - ႏွစ္ကြင္းစာ
  • ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္ သၾကား ဆားႏွင္႔ေကာ္မွဳန္႔

ၾကက္သြန္နီ မံုညွင္း ႏွမ္း နာနတ္သီးႏွင္႔ပ်ားရည္

မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာဆီပူပူမွာ အရသာနယ္ထားေသာၾကက္သားကို အညိဳေရာင္သန္းလာတဲ႔ထိေၾကာ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါတယ္

ၾကက္သားေၾကာ္ထားေသာဆီမ်ားကိုထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္းစာေလာက္ခ်န္ျပီးပိုတဲ႔ဆီေတြကိုဖယ္ေပးကာ
အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္နီအဖတ္ေလးမ်ားကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ ျပီးမွနာနတ္သီး စိတ္ေလးမ်ားႏွင္႔မုန္႔ညွင္းရြက္ ၾကက္သားေၾကာ္ႏွင္႔ ဆားတို႔ကိုထဲ႔ျပီးႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါတယ္   ျပီးမွပ်ားရည္ကိုထဲ႔ကာမိနစ္ဝက္ေလာက္ေမႊေပးျပီးရင္ရပါျပီ

ပန္းကန္ထဲသို႔ေျပာင္းထဲ႔ေပးျပီးမွႏွမ္းေစ႔ျဖဴးေပးျပီးရင္ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ