ပါမုန္႔ေၾကာ္ |
သၾကားေလးျဖဴးျပီးဘဲစားစား နုိ႔စိမ္းေလးစိမ္ျပီးဘဲစားစား အရမ္းကို ေကာင္းလြန္းပါတယ္။
ေကာ္ဖီေလးနဲ႔လိုက္သလို သူ႔ျခည္းဘဲလဲ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ပါမုန္႔ကိုအျမဲတမ္း မၾကိဳက္ေပမဲ႔ တစ္ခါတစ္ေလေတာ႔ စားခ်င္စိတ္ရွိခဲ႔ပါတယ္ ဒီေန႔ေၾကာ္တဲ႔ ပါမုန္႔ေလးကို မာမာကေတာ႔ စိမ္႔စိမ္႔ေလး ဘဲစားမွာမို႔ ေၾကာ္ျပီးသား ဒီအတိုင္းေလးဘဲစားပါမယ္ ရိုးရွင္းလြန္းတဲ႔ ပါမုန္႔ေၾကာ္ေလးေပမဲ႔ စိတ္ကူးရရင္ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ တင္ေပးလိုက္တာပါ။
ေပါင္မုန္႔ ႏွစ္လံုးစာအတြက္
- ေပါင္မုန္႔ - ႏွစ္လံုး
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
- ႏို႔ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ပါမုန္႔ေၾကာ္ရန္အတြက္ပါ
ပါမုန္႔ကိုအလယ္ကထက္ျခမ္းခြဲကာၾကက္ဥႏွင္႔ႏို႔ခေလာက္ထားေသာရည္ထဲတြင္ႏွစ္ေပးပါ အေပၚေအာက္ႏွစ္ဖက္စလံုးႏွင္႔အထဲကိုပါ ဝင္ေအာင္ႏွစ္ေပးပါတယ္
မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အေပၚေအာက္ကိုေၾကာ္ေပးျပီး ႏွစ္ျခမ္းခြဲကာအထဲႏွစ္ဖက္ကိုေၾကာ္ေပးပါတယ္ ႏွစ္ဖက္စလံုးေရႊဝါေရာင္သန္းလာပါ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ ျပီးလွ်င္ႏွစ္ျခမ္းျပန္အုပ္ေပးျပီးႏွစ္သက္သလို သၾကားျဖဴးျပီးဘဲစားစား ႏို႔စိမ္းဆမ္းျပီးဘဲစားစား စားလို႔ရပါျပီ
ၾကက္ဥႏြားႏို႔ စိမ္ေၾကာ္ထားတဲ႔ပါမုန္႔ေၾကာ္ေလးရပါျပီ
ေကာင္းတယ္အစ္မေရ.. ႏြားႏို႔ေလးနဲ႔စိမ္လုိက္ေတာ့ ပိုဆိမ့္သြားတာေပါ့..
ReplyDeleteအေျပာင္းအလဲအေနနဲ႔ ၾကက္ဥေပါင္မုန္႔ေၾကာ္ေလးကိုလဲ စားခ်င္စိတ္ ျဖစ္တတ္တယ္.. ^_^
စိမ္႔စိမ္႔ေလးနဲ႔ေကာင္းတယ္ ညီမေလးေရ..
Deleteႏို႔စိမ္းဆမ္းစားမယ္ မမမာ
ReplyDeleteစားေနာ္ စု..
Delete