Monday, 30 July 2012

Honey Chicken

Honey Chicken
သမီးေလးခ်က္တဲ႔ တရုတ္စာဟင္းအမယ္ေလးတစ္မ်ဳိးပါ အၿမင္လွသလိုစားလို႔လဲအရမ္းေကာင္းပါတယ္ သူ႔ရဲ႔စိတ္ရွည္မွဳနဲ႔လုပ္ရည္ကိုင္ရည္သပ္ရပ္မွဳကို အေမၿဖစ္တဲ႔ကြ်န္မေတာ႔ တိတ္တိ္တ္ေလးခ်ီးက်ဴးမိပါတယ္
ဒီေန႔လဲ ဟင္းခ်က္ခ်င္ဆိုတာနဲ႔ သူ႔ကိုေပးခ်က္လိုက္ၿပီး မာမာနားေနလိုက္ပါတယ္ လူငယ္ေပမဲ႔ ခ်က္တာၿပဳပ္တာေလးကိုစိတ္ဝင္တဲ႔အတြက္ အေမၿဖစ္သူအတြက္ေတာ႔ ဝမ္းသာစရာေပါ႔ေနာ္။

ဒီေန႔သူခ်က္တဲ႔ဟင္းေလးက ဂ်င္းနံ႔ေမႊးေမႊးေလးရယ္ ပ်ားရည္ရနံ႔သင္းသင္းေလးရယ္ေၾကာင္႔ စားလိုက္ရင္ခံတြင္းေတာ္ေတာ္ေတြ႔ေစတဲ႔ ဟင္းေလးပါ။

ၾကက္သားႏွင္႔ေၾကာ္ရန္အတြက္
  •  1/2 lb Chicken (ၾကက္ရင္ပံုသား)
  • 1 1/3 tablespoon  cornstarch (ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔)
  • 1 tablespoon  flour (ဂ်ဳံမွဳန္႔)
  • 1/3 teaspoon baking powder
  • 2 1/2 tablespoons water (ေရ)
  • 1/6 teaspon salt (ဆား)
  • 1 egg (ၾကက္ဥ)
ၾကက္သားေပၚဆမ္းရန္အခ်ဥ္အတြက္
  • 2 tablespoons oil (ဆီ)
  • 2/3 teaspoon ginger paste (ေထာင္းထားေသာဂ်င္းအႏွစ္)
  • 1 tablespoon garlic paste (ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ၿဖဴအႏွစ္)
  • 1 tablespoon honey (ပ်ားရည္)
  • 1/3 salt (ဆား)
  • 1/3 vineger (ရွာလကာရည္)
  • 5 tablespoons water (ေရ)
  • 1/3 cornstarch(ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔)
  •  seasame seeds ( ႏွမ္းေစ႔)

ဂ်ဳံ  ဆား ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔ baking powder ေရႏွင္႔ၾကက္ဥ
ၾကက္ဥကိုေဖာက္ၿပီးအားလံုးႏွင္႔ေရာကာပြလာတဲ႔ထိေခါက္ေပးပါတယ္
ၾကက္ဥႏွင္႔ေဖာက္ထားေသာဂ်ဳံအႏွစ္မ်ားကိုအဖံုးအုပ္ၿပီးမိနစ္ႏွစ္ဆယ္
ခန္႔ထားေပးပါတယ္
မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ၿပည္႔ပါကၾကက္ရင္ပံုသားတံုးေလးမ်ားႏွင္႔ေရာေမႊေပးပါ
မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာဆီပူမွာၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို
တစ္ခုခ်င္းဇြန္းၿဖင္႔ခတ္ၿပီးထဲ႔ကာေၾကာ္ေပးပါတယ္
ၾကြတ္ၿပီးေမႊးလာလ်ွင္ဆယ္ၿပီးဆီစစ္ေပးပါတယ္
အခ်ဥ္အတြက္ လိုအပ္ေသာ အစာမ်ားကိုၿပင္ေပးၿပီး ဆီကိုအပူေပးကာ ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင္႔ ဂ်င္းေထာင္းကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးၿပီး ပ်ားရည္ ဆား ဗီနီကာ ေကာ္မွဳန္႕
ဆိုဒါ ေရတို႕ကိုထဲ့ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ က်ဳိပါ


ၾကက္သားေၾကာ္ကိုပန္းကန္ထဲေၿပာင္းထဲ႔ၿပီးထုိအေပၚသို႔က်ဳိထားေသာ
အခ်ဥ္ကိုေလာင္းခ်ၿပီးႏွမ္းေစ႔ေလးမ်ားၿဖဴးေပးပါတယ္
စားခ်င္႔စဖြယ္Honey Chickenဟင္းေလးရပါၿပီ

Sunday, 29 July 2012

ပုဇြန္ငံၿပာရည္ခ်က္ အစပ္ေၾကာ္

ပုဇြန္ငံၿပာရည္ခ်က္အစပ္ေၾကာ္
 မာမာ႔အၾကိဳက္ေလးခ်က္ထားပါတယ္ ေရခ်ဳိပုဇြန္ေသးေသးေလးရလို႔ အစပ္ေၾကာ္ေလးေၾကာ္ပါတယ္ မ်ားေသာအားၿဖင္႔ ဒီမွာရတဲ႔ပုဇြန္ေတြက ေရငံပုဇြန္ေတြမ်ားပါတယ္ ေရငံပုဇြန္က အနံ႔ရလို႔မာမာ မၾကိဳက္ပါဘူး ဘယ္ေလာက္ဘဲ အေမႊးနံ႔သာေတြထဲ႔ထဲ႔ ေရငံပုဇြန္ရဲ႕အနံ႔က ေပ်ာက္ေလ႔သိပ္မရွိပါဘူး အခုပုဇြန္က ေရခ်ဳိပုဇြန္ေလးမို႔ ကိုယ္႔ၿမန္မာၿပည္ရဲ႕ အေငြ႔အသက္ေလး ၿပန္ရသလိုလဲ ခံစားမိပါတယ္။

ျမန္မာၿပည္ဆိုရင္ေတာ႔ ဒီပုဇြန္ကို ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးေလးေတြလို႔ေခၚျပီး အရမ္းလဲေပါသလို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္လဲ ရႏိူင္ပါတယ္ ဒီမွာေတာ႔ ခဲထားတဲ႔ ပုဇြန္ေလးေတြဘဲ ရႏိူင္တာမို႕ မရွိတာထက္စာရင္ေတာ႔ ေတာ္အံုးမွာလို႔ေၿပာရမွာပါ ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္ စားၿပီဆိုမွေတာ႔ အာထိလွ်ာထိေလးေတာ႔ စားရေအာင္  ငံငံစပ္ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးပါမယ္။

ေလးေယာက္စာ ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္

  • ပုဇြန္ - သံုးဆယ္သား
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပံု တပံု


ပုဇြန္အစပ္ေၾကာ္ရန္

  1. ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္း -ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  2. ဆီ -ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  3. ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္း - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  4. ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း


ပုုဇြန္အရသာနယ္ ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္း ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္း

မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာဆီပူမွာ
 ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းကိုတစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ၿပီးမွ
ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္းမွဳန္႔ကိုထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ

ႏွစ္မ်ဳိးလံုးေရာၿပီးတာနဲ႔မီးရွိန္ကိုေရွာ႔ၿပီးမီးေအးေအးနဲ႔တစ္မိနစ္ခြဲေလာက္
ေၾကာ္ေပးပါ

ၿပီးလွ်င္ပုဇြန္ႏွင္႔ငံၿပာရည္ကိုထဲ႔ကာႏွစ္မိနစ္ခြဲေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ

အားလံုသမသြားၿပီးကြ်တ္လာလွ်င္အေပါ႔အငံၿမည္းၿပီးမီးပိတ္ေပးပါ

ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ ပုဇြန္ငံၿပာရည္အစပ္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ

Friday, 27 July 2012

ၾကက္သားအာလူး ဆီၿပန္

ၾကက္သားအာလူးဆီၿပန္
မာမာ႔ရဲ႔ဒီဟင္းခ်က္တဲ႔ blog ေလးကိုမာမာ႔သမီးေလးက အၾကံေပးၿပီး သူတို႔ေမာင္ႏွစ္မႏွစ္ေယာက္က မာမာ႔ကိုလုပ္ေပးခဲ႔တာပါ ေစာေစာပိုင္းတံုးကေတာ႔ မာမာ႔ရဲ႔တစ္ေန႔တာဆိုတဲ႔ နာမည္ေလးနဲ႔မာမာ စာေတြေရးခဲ႔ပါေသးတယ္ ေနာက္ပိုင္းေတာ႔ မာမာစာဆက္မေရးၿဖစ္ေတာ႔တာနဲ႔ အဲဒီ blog ေလးကို ပိတ္ထားခဲ႔ပါတယ္။

အခုေတာ႔ ဟင္းေတြခ်က္ရင္းနဲ႔ မာမာေပ်ာ္လာခဲ႔ပါၿပီ လူအမ်ဳိးမ်ဳိးစိတ္အေထြေထြ ဆိုသလိုမ်ဳိးေပါ႔ေနာ္ တစ္ေယာက္နဲ႔တစ္ေယာက္ ဟင္းခ်က္ပံုစံေလးေတြက ကြာၿခားၾကပါတယ္ မာမာကအိမ္ခ်က္ဟင္းေလးေတြ အဓိကထားၿပီးခ်က္ပါတယ္ ဟင္းကမခ်က္တတ္ခင္ေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေလးပင္္ပန္းတယ္လို႔ထင္ရေပမဲ႔ ခ်က္တတ္သြားရင္ေတာ႔ အရမ္းေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္ ေနာက္ၿပီး တစ္မိသားစုနဲ႔တစ္မိသားစုက အၾကိဳက္ခ်င္းလဲတူခ်င္မွတူပါလိမ္႔မယ္ ဒါေၾကာင္႔ဟင္းခ်က္ရင္ ပံုေသထားၿပီး မခ်က္ဘဲ လိုတိုးပိုေလ်ာ႔ေလးေတြလုပ္ၿပီး ခ်က္တာအေကာင္းဆံုးပါ မာမာတို႔မိသားစုကိုဘဲၾကည္႔ပါေနာ္။

မာမာကဟင္းဆိုစပ္မွၾကိဳက္တယ္ မိသားစုကစပ္ရင္မၾကိဳက္ၾကပါဘူး မာမာကငပိဆို ဘာငပိဘဲၿဖစ္ၿဖစ္ၾကိဳက္တယ္ မိသားစုကငပိကိုအနံ႔ေတာင္မၾကိဳက္ၾကပါဘူး အဲဒီလိုအေၿခအေနမ်ဳိးမွာ ကိုယ္ကဟင္းကို ခ်ိ္န္ၿပီးခ်က္တတ္ေအာင္ ၾကိဳးစားရပါတယ္ အဲဒီလို ခ်ိန္ၿပီးခ်က္တတ္သြားရင္ ကိုယ္ခ်က္တဲ႔ဟင္းကို ကိုယ္႔မိသားစုကႏွစ္သက္လာပါလိမ္႔မယ္။

 အဲဒီလိုအခ်ိန္မွာ မိသားစုမိန္ရည္ယွက္ရည္စားေနတာၿမင္ရရင္ကိုဘဲ ဟင္းခ်က္ရတဲ႔သူအတြက္ အရမ္းပီတိၿဖစ္ရပါတယ္  ဒါေၾကာင္႔မို႔ အခုမာမာဒီblog ေလးလုပ္ရင္းနဲ႔ ဟင္းခ်က္ရတာ ဘာေၾကာင္႔ေပ်ာ္လာလဲဆိုတာကို မာမာ႔ဆီလာလည္ေတြမိတ္ေဆြေတြ သိေလာက္မွာပါေနာ္

အၿပင္ကဆိုင္ၾကီးေတြမွာစားရတာထက္ အိမ္မွာစားရတဲ႔ မိသားစုထမင္းဝိုင္းေလးက ပိုၿပီးအႏွစ္သာရၿပည္႔စံုပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာၾကက္သားကို
မစပ္တဲ႔အေရာင္တင္မွဳန္႔ေလးနဲ႔ခ်က္ေပးထားလို႔ မိသားစုအားလံုးစားႏိူင္မယ္လို႔ထင္မိပါတယ္ အစပ္မစားႏိူင္တဲ႔မိသားစုေတြအတြက္ ဒီနည္းေလးအတိုင္းခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။

ၾကက္သားအာလူးဆီၿပန္ခ်က္ေလးပါ
  •  1000g drumsticks ( ၾကက္ေပါင္) 
  • 10 tablespoons oil (ဆီ)
  • 4 tablespoons shredded orions (ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ)
  • 1 tablespoon paste garlic (ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ၿဖဴ)
  • 1 teaspoon paste ginger (ေထာင္းထားေသာဂ်င္းအႏွစ္ )
  • 2 talespoons paprika powder (အေရာင္တင္မွဳန္႔)
  •  5 bay leaf (ကရေဝးရြက္)
  • 1 teaspoon fennel seed  (စမံုစပါး)
  • 7 cloves (ေလးညွင္း)
  • 1 star anise (နာနတ္ပြင္႔)
  • 1 cinamon stick (သစ္ဂ်ပိုးေခါက္)
  • 2 teaspoons salt (ဆား)
  • 1 tablespoon sugar (သၾကား)
ၾကက္သားနယ္ရန္
1 teaspoon salt (ဆား)
1 teaspoon chicken powder(ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔)

အာလူးနယ္ရန္
  • 1000g potatos (အခြံခြာေရေဆးၿပီးၿခမ္းထားေသာအာလူး)
  • 1/2 teaspoon salt (ဆား)

ၾကက္သားကိုဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ႏွင္႔နယ္ေပးထားပါ
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ခ်င္းေထာင္း
ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား
အာလူးကိုဆားႏွင္႔နယ္ၿပီးဆယ္မိနစ္ေလာက္ထားၿပီးမွေၾကာ္ပါ
အာလူးေၾကာ္၍ပိုေသာဆီပူမွာၾကက္သြန္ၿဖဴနီခ်င္းေထာင္းတို႔ကို
အရင္ေၾကာ္ေပးပါ အားလံုးႏြမ္းသြားပါမွအေရာင္တင္မွဳန္႔ႏွင္႔ဟင္းခတ္
အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားကိုထဲ႔ၿပီးဆီသတ္ေပးပါ
ၾကက္သြန္ေထာင္းမ်ားကြ်တ္လာၿပီးငရုတ္သီးဆီသတ္နံ႔ေမႊးလာမွ
ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ၅မိနစ္ေလာက္ဆီနာနာသတ္ေပးပါ
ၾကက္သားမာၿပီးက်စ္လာတဲ႔ထိမကပ္ေအာင္ေမႊေမႊေပးၿပီးဆီသတ္ပါ
ၾကက္သားမာၿပီးက်စ္သြားမွဟင္းအႏွစ္အရသာယူရန္ဆား ဟင္းခ်ဳိ
 မွဳန္တို႔႔ႏွင္႔ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ၿပီးႏွစ္ရည္ေလာက္ခမ္းတဲ႔ထိတည္ပါ
ၾကက္သားႏွစ္ရည္ခမ္းပါက အာလူးကိုေရာၿပီး ေရမၿမဳပ္တစ္ၿမဳပ္ထဲ႔ၿပီး
ဆက္တည္ပါ
ေရခမ္းၿပီးဆီၿပန္လာလွ်င္အေပါ႔အငံၿမည္ေပးၿပီးမီးပိတ္ေပးပါ
ၾကက္သားအာလူးဆီၿပန္ ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ
ၾကက္သားအာလူးဆီၿပန္ဟင္းေလးပါ

Sunday, 22 July 2012

သမီးေလးလုပ္တဲ႔ GOLDEN BUTTER CAKE

သမီးေလးလုပ္တဲ႔ GOLDEN BUTTER CAKE

ဒီေန႔ ေက်ာင္းပိတ္ရက္ေလးမွာ Butter Cake ေလးလုပ္စားၿဖစ္ပါတယ္ အေမစားခ်င္တယ္ဆိုတာနဲ႔ မာမာ႔သမီးေလးက လုပ္ေပးပါတယ္ ၿပင္ဆင္ခ်ိန္က မၾကာပါဘူး ovenထဲ ထဲ႔ခ်ိန္ေလးဘဲ နဲနဲၾကာပါတယ္။

သူဝါသနာပါတာဆိုရင္ေတာ႔ မညီးမညဴလုပ္တတ္လို႔ ခ်စ္ဖို႔ေကာင္းပါတယ္ မာမာ႔သမီးေလးလုပ္တဲ႔ မုန္႔ေလးရယ္ မုန္႕လုပ္နည္းေလးရယ္ကို ၾကည္႔ၾကည္႔ပါအံုးေနာ္။

လိုအပ္တာေတြက
ပထမဦးဆံုး
2 1/2 cups self-raising flour
250g butter
1 cup caster sugar
2 teaspoons vanilla essence တို႔ကိုေရာေမႊေပးပါ
ပထမအဆင္႔ဂ်ဳံေရာႏွင္႔ထပ္ၿပီးေရာရန္ဒုတိယအဆင္႔လိုအပ္တာေတြက
2 eggs 
2/3 cup milk
3 tablespoons butter


ဂ်ဳံကိုcaster sugar ,vanilla essence,butter တို႔ႏွင္႔အရင္ဆံုးေရာေမႊေပးၿပီး ၾကက္ဥ ေထာပတ္ ႏို႔တို႔ႏွင္႔ေရာေမႊေပးပါ

round cate pan ကိုဆီဖ်န္းေပးထားပါ

ေရာေမႊထားေသာဂ်ဳံစပ္ၿပီးသားမ်ားကို round cate pan ထဲသို႔ေလာင္းခ်ေပးပါ

ovenထဲတြင္180° ႏွင္႔ေလးဆယ္႔ငါးမိနစ္ထဲ႔ေပးပါ

ေလးဆယ္႔ငါးမိနစ္ၿပည္႔လ်ွင္က်က္ပါၿပီ

oven ထဲကထုတ္ကာစGolden Butter cateမုန္႔ေလးပါ

round cake pan ထဲမွပန္းကန္ၿပားေပၚကိုအသာသြန္ခ်ေပးပါ

ဒါေလးကေၿပာင္းၿပန္ၿပန္လွန္ထားတာပါ

Butter Cakeေလးလွီးၿပီးပါၿပီရွင္အားမနာတမ္းသံုးေဆာင္ၾကပါေနာ္

Thursday, 12 July 2012

ဆိတ္အူဟင္း အစပ္ခ်က္

ဆိတ္အူဟင္း
ဆိတ္အူအစပ္ခ်က္
မာမာဒီေန႔စိတ္အူကိုငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးခ်က္ထားပါတယ္
မဆလာႏိူင္ႏိူင္ေလးနဲ႔ခ်က္ထားလို႔စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္
ထမင္းလဲမိန္ေစတဲ႔ဟင္းတစ္ပြဲပါ စိတ္အူဟင္းေလးခ်က္ရင္ငံၿပာရည္မထဲ႔ဖို႔ေတာ႔သတိေပးမယ္ေနာ္
ငံၿပာရည္ထဲ႔ရင္အညွီနံ႔ကိုမထိမ္းတဲ႔အၿပင္ငံၿပာရည္နံ႔ကပိုၿပီးထြက္ေစပါတယ္
ဒါေၾကာင္႔မို႔ဒီေန႔စိတ္အူဟင္းေလးကိုဆားေလးနဲ႔အရသာနယ္ၿပီးစပါးလင္ထုေထာင္းထဲ႔ကာခ်က္ထားပါတယ္
ဟင္းအိုးအဖံုးဖြင္႔လိုက္တယ္ဆိုရင္ဘဲအရပ္ေလးမ်က္ႏွာမွာရွိတဲ႔လူေတြအနံ႔နဲ႔ထမင္းစားလို႔ရေလာက္ေအာင္ကို
ခ်က္ထားပါတယ္။
ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္
  • ဆိတ္အူ - 750 g
  • ၾကက္သြန္နီ - တစ္ၿခမ္း(ငရုတ္သီးမွဳန္႔ႏွင္႔ေထာင္းရန္)
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ - သံုးမႊာ (                 ။                 )
  • ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္  (                 ။                 )
  • စပါးလင္ - တစ္ပင္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - အနည္းငယ္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • ငရတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး - တစ္ဝက္
ဆိတ္အူကိုေရေဆးၿပီးအတံုးေလးမ်ားတံုးကာငရုတ္သီးေထာင္း
 နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား မဆလာဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ႏွင္႔နယ္ေပးၿပီးဆီႏွင္႔
 ေရနဲနဲထဲ႔ကာငါးမိနစ္ေလာက္လံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါတယ္

ငါးမိနစ္ေလာက္လံုးခ်က္ေလးခ်က္ေပးၿပီးဟင္းလံုးမိသြားပါက
စပါးလင္ကိုအပင္လိုက္ထုေထာင္းၿပီးထဲ႔ေပးကာ
 ဆိတ္အူကိုေရၿမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ၿပီးႏူးတဲ႔ထိခ်က္ေပးပါတယ္

ပထမတစ္ရည္ခမ္းၿပီးမႏူးေသးပါကေနာက္တစ္ရည္ထပ္ထဲ႔ၿပီး
တည္ေပးပါတယ္ ေနာက္ေရခမ္းၿပီးဆီၿပန္သြားရင္က်က္ပါၿပီ

အေမႊးနံ႔႔သာစံုလင္စြာနဲ႔စိတ္အူဟင္းစပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ

Thursday, 5 July 2012

ေကာက္႐ိုးမွဳိ မုန္႔ညွင္းစိမ္းေၾကာ္

မွဳိမုန္႔ညွင္းစိမ္းေၾကာ္

ေကာက္႐ိုးမွဳိနဲ႔ မုန္႔ညွင္းစိမ္းေလးေၾကာ္ပါတယ္
အသီးအရြက္ေတြက ေၾကာ္ခ်ိန္မၾကာလို႔ စားခါနီးမွေၾကာ္ရင္ ပိုၿပီးစားလို႔ေကာင္းပါတယ္
ေနာက္ၿပီး အသီးအရြက္ေၾကာ္ရင္ အိုးကိုဖံုးၿပီး မေၾကာ္တာ အေကာင္းဆံုးပါ ဖံုးၿပီးေၾကာ္ရင္ အရမ္းႏူးကုန္ၿပီး အေရာင္ေတြညဳိကုန္ရင္ စားလို႕မေကာင္း ျဖစ္တတ္ပါတယ္။

  • ေကာက္႐ိုးမွဳိ - သံုးဆယ္သား
  • မုန္႔ညွင္းစိမ္း - တစ္စီး
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ - သံုးမႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္မရွိတရွိ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
မုန္႔ညွင္းစိမ္းကို လွီးၿဖတ္ၿပီး ေရေဆးပါ
ေကာက္ရုိးမွဳိေလးေတြကိုေရေဆးၿပီးတစ္ဝက္ဆီၿခမ္းပါ
 ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ဓါးၿပားရုိက္ေပးပါ
မီးအေနေတာ္မွာဆီကိုအပူေပးၿပီး နႏြင္းမွဳန္႔ထဲ႔ကာၾကက္သြန္ၿဖဴကို
ဆီအရင္သတ္ပါ ၿပီးလွ်င္မွဳိကို သံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
ၿပီးလ်ွင္မုန္႔ညွင္းကိုထဲ႔ေၾကာ္ေပးၿပီး ဆားႏွင္႔ဟင္းခတ္မွဳန္႔ကိုထဲ႔ေပးပါ
အားလံုးကို၂မိနစ္ေလာက္ ထပ္ေၾကာ္ေပးၿပီး
အေပါ႔အငံၿမည္းၿပီး မီးပိတ္ေပးပါ
ဒယ္အိုးထဲမွာထားရင္ အေရာင္ေတြ ညိဳသြားတတ္လို႔
ခ်က္ၿပီးၿပီးခ်င္းပန္းကန္ထ ေၿပာင္းထဲ႔ေပးပါ
ေကာက္႐ိုးမွဳိ မုန္႕ညွင္းစိမ္းေၾကာ္